Jenkei Dániel, 2022.05.19. | Vízilabda

Kovács Róbert együttese Szolnokon küzd majd az országos bajnoki nyolcas döntőben péntektől vasárnapig.

Szolnokon zárul a kiemelt korosztályos országos döntők sora, ezúttal a legfiatalabbak, a gyermekcsapatok döntik el az első nyolc bajnoki helyezés sorsát.

A forgatókönyv sok szempontból hasonló az ifikéhez, hiszen csapatunk negyedik lett a középszakaszban, így pénteken 18 órától Vasas-Szeged meccset rendeznek a negyeddöntőben.

Az erőviszonyok nagyon kiegyenlítettek, de egy jó teljesítménnyel összejöhet a négy közé jutás, onnantól pedig a szombati és a vasárnapi körök már tényleg csak a habot jelentenék azon a bizonyos tortán.


Hasonlóan vélekedik erről a csapat vezetőedzője, Kovács Róbert is:

- Tizenhárom hadra fogható játékossal készülünk a hétvégi döntőre. Már hetek óta, beleértve a középszakasz utolsó meccseit is, a finálé van fókuszban, azon belül is elsősorban a Szeged elleni pénteki negyeddöntőre készülünk. Játszottunk sok edzőmeccset is az utóbbi időszakban, főleg erősebb csapatok ellen. Az biztos, hogy csak a tudásunk legjavát nyújtva tudunk majd bejutni a legjobb négybe, és ehhez fejben is nagyon higgadtnak, türelmesnek kell lennünk. Ezzel együtt túlmisztifikálni sem szeretnénk a meccset, nem akarok nagy terhet pakolni a srácokra, sokuknak egyébként is ez lesz az első ilyen eseménye, amikor 48 órán belül három nagyon komoly meccset kell lejátszani. Sokan ott voltak a csapatból Szegeden és a Szőnyi úton az ifik és a serdülők végjátékán, ők látták, milyen hangulatban zajlik egy ilyen Final8. Remélem, hogy hangos piros-kék szurkolók előtt játszhatunk majd mi is.

 

Országos Gyermek Bajnokság Final8 (helyszín: Szolnok)

Negyeddöntők (2022.05.20., péntek)

UVSE-OSC
KSI-Szolnok
BVSC-FTC
Vasas-Szeged

Hirdetések