Jenkei Dániel, 2022.05.14. | Vízilabda

Tíz év után újra ott van a Vasas a bajnoki dobogón vízilabdában! A második bronzmeccsen is hatalmas fölénnyel múltuk felül a Szolnok csapatát.

OB I, 3. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
A-Híd VasasPlaket–Szolnoki Dózsa 15–8 (3–1, 5–2, 4–1, 3–4)


Komjádi uszoda, 800 néző. V: Kollár, ifj. Kenéz Gy.

VASAS: Mitrovics – Bátori 4, Erdélyi 4, Zerinváry 1, Mezei, Drasko Brguljan, Sedlmayer. Csere: Mizsei (kapus), Randjelovics 4, Vadovics V. 1, Szatmári 1, Bedő, Simon R., Sipos Balázs. Edző: Szlobodan Nikics

SZOLNOK: Bányai – Kovács Gergő, Konarik 1, Jansik D. 1, Gbadamassi, Zovics, Milakovics 1. Csere: Gárdonyi (kapus), Angyal 3, Schmölcz, Teleki, Nagy Ádám 1, Szeghalmi 1, Pető A. Edző: Zsivko Gocics

Gól – emberelőnyből: 12/7, ill. 7/ 2.
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 2/2.
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. –. Kipontozódott: Erdélyi (32. p.)

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–0 a Vasas javára.


Általános volt a vélekedés a harmadik helyért folyó párharc második meccse előtt, hogy az első sima találkozó után mindenképpen szoros második várható a Komjádiban.

Így aztán ismét kellemes meglepetés érhette a Vasasért szorítókat, hiszen bár az első negyed tényleg sokáig 1-1-re állt, a játékrész végén Mitrovics remek védései után Erdélyi és Randjelovics is gyorsan betaláltak, és mint utóbb kiderült, a Vasas-henger ezzel újra beindult.

Egészen parádés védekezést nyújtottak a mieink szerb kapusunk vezérletével, elöl pedig ugyanúgy sziporkáztunk, mint egy héttel ezelőtt. A végére Bátori, Erdélyi és Randjelovics is négy találatig jutott, és a két meccsen összesen harminc (!) gólt lőttünk a bajnoki címvédő Szolnoknak.

12-3-nál már zúgott a "játszik a Vasas", de volt közte tizenegy is, csak az utolsó negyedben engedtünk kicsit a szorításból, azonban így is elképesztően simán sikerült megnyerni ezt a meccset is, ezzel pedig a bajnoki bronzérmet.

Ezt pedig most ízlelgessük kicsit, hiszen tíz év után állhatunk újra dobogóra vízilabdában, ami azt is jelenti, hogy egy évtized után a Vasas ismét nekirugaszkodhat majd a Bajnokok Ligájának, persze először csak a selejtezőknek.

Csodálatos este volt, csodálatos szezonzárás, és határozottan az az érzésünk, hogy ez még csak valaminek a kezdete, vagyis inkább egy nagyon fontos állomás a csapat és a szakosztály életében...
 

 

Méhes Jenőnek ajánlva
- Ez egy újabb nagy öröm az idei szezonban a Vasas családnak a csapatsportágak terén, és azért is, mert vízilabdázóink utoljára tíz éve értek el dobogós helyezést a bajnokságban.  Csak amiatt vagyok nagyon szomorú, hogy Méhes Jenő ezt már nem élhette meg velünk, feltétlenül neki ajánljuk ezt a bronzérmet. Köszönet a névadó szponzorainknak, az A-Hídnak és a Plaketnak, jó érzés, hogy az első közös célunkat együtt el tudtuk érni. Gratulálok a Boban által vezetett szakmai stábnak, a játékosoknak, és mindenkinek, aki részese ennek a folyamatos építkezésnek - mondta el honlapunknak a pólóbronz megnyerése után Markovits László klubelnök.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések