Jenkei Dániel, 2022.05.12. | Sakk

Pasaréten, családias hangulatban, 50 fő részvételével ünnepeltük a Vasas SC sakk-szakosztály alapításának 95. évfordulóját.

Szerdán este Pasaréten, egy vacsora keretében gyűlt össze a Vasas sakkcsalád, hogy megünnepelje az 1927-ben alapított szakosztály 95. születésnapját.

Horváth Júlia szakosztály-igazgató és Havasi János szakosztály-igazgató helyettes figyelmes ajándékokkal köszöntötte a szakosztály hűséges támogatóit, sikeres jelenlegi és múltbeli játékosait, a szövetség képviselőit és a Vasas SC ügyvezetésének tagjait is.

Ezután Markovits László klubelnök szólt a jelenlévőkhöz, kiemelve, hogy milyen erős közösség a Vasas sakkozóié, akiknek jövője azután sem volt kérdéses egy pillanatig sem, hogy tavaly márciusban elhunyt az ikonikus szakosztályvezető, Káposztás Miklós.

 

 

Káposztás Miklós-emlékversenysorozat
Május 5. és 7. között rendeztük meg a Magyar Sakkszövetség versenytermeiben a Káposztás Miklós emlékverseny-sorozat harmadik versenyét. Hat Vasas-versenyző küzdött a mezőnyben. Örömünkre fiatal játékosunk, Kozek Ármin, az előző, áprilisi verseny győztese végzett a 2. helyen. Így ő nyerte el a legjobb Vasas-versenyzőnek kitűzött díjat. Különdíjat kapott Solti Bálint a legjobb 18 év alatti, Jeszenkovits Bertalan, Kozek Levente és Rudnyik Vszevolod a legjobb Élő-pontszám nélküli kategóriában. 
Végeredmény
1. Nagy Miklós
2. Kozek Ármin
3. Pápai Máté

 

 


Hirdetések