Jenkei Dániel, 2022.05.10. | Vízilabda

Homonnai Dániel csapata remekül szerepelt a szegedi nyolcas döntőben, hiszen bejutott a fináléba, amelyet végül hatalmas csatában a házigazdák nyertek.

Óriási várakozás előzte meg, majd fantasztikus hangulatban zajlott a mögöttünk hagyott hétvégén a Serdülő Országos Bajnokság nyolcas döntője Szegeden.

Homonnai Dániel vasasos csapata nagy reményekkel érkezett, és pénteken sikerült is hozni a kötelezőt: jó hajrával kerekedtünk felül a Szolnokon, és jutottunk be a legjobb négy közé.

A KSI elleni szombati elődöntőben a harmadik negyed volt a kulcs, ott egy 6-2-es periódussal tudtuk lelépni a sárga-kékeket, így sikerült a fináléba jutás.

A vasárnapi döntő pedig igazi „őrületet” hozott, a hazai közönség és a lelkes Vasas-szülők hangpárbaja mellett szálltak vízbe a fiatalok, és bizony sokáig nekünk állt a meccs, ám a negyedik negyedben jobban bírta az idegek harcát a Szeged, így végül övék lett az arany, a mi fiaink nyakába pedig egy nagyon szépen csillogó ezüstérem került.

 


Homonnai Dániel vezetőedzővel beszélgettünk a finálé másnapján.

- Mire volt elég számotokra az elmúlt huszonnégy óra lelkileg?
Egy nappal a döntő után még a csalódottság az erősebb, bennem és a fiúkban is, hiszen ha már ott voltunk a siker kapujában, nagyon szerettük volna megnyerni a döntőt. 

- Összességében milyen íve volt ennek a nyolcas döntőnek?
Ha a három napot összegzem, akkor folyamatos javulás jellemezte a játékunkat, érezhető volt, hogy sokat tanultunk a tavalyi, balul sikerült végjátékból. Pénteken a Szolnok ellen még nagyon nem pörögtünk, bátortalanul mentünk bele a meccsbe, egyedül a védekezésünk volt masszív, így a vártnál jóval nehezebben sikerült győznünk. Szombaton a KSI ellen a meccs második felében már támadásban is sikerült szép dolgokat mutatni, így végül összejött egy viszonylag magabiztos siker. 

- A döntő pedig ugye külön műfaj. Ott mi történt?
Speciális helyzet volt, elképesztő hangulat fogadott minket az uszodában, a meccs alatt csak kézjelekkel tudtunk kommunikálni, olyan hangzavar volt. És ez nemcsak a hazai közönség érdeme volt, a mi részünkről is rengeteg szülő érkezett, és óriási támogatást nyújtottak nekünk.  Ezek a srácok még sosem játszottak ilyen atmoszférájú meccset, pláne ilyen tét mellett. Előzetesen egyébként abban bíztuk, hogy a hazai pálya a Szegedre hat bénítólag, de úgy tűnik, végül pont ebből merítettek erőt. A negyedik negyedben dobtak három fontos gólt, és azzal megnyerték. Mi pedig mentálisan kicsit elfáradtunk a hajrára. Gratulálok ezúton is a Szegednek, most először győztek le minket a szezonban, a legfontosabb meccsen.

- Mit üzensz a saját csapatodnak?
Azt, hogy attól függetlenül, hogy ezüstérem a vége, számomra ők a legjobb csapat. Nagyon büszke vagyok rájuk, hogy egész évben ilyen magas szintű és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak. Egészen példaértékű volt, ahogy ez a tizennyolc játékos dolgozott. Szeretném megköszönni a Vasas vezetőségének is, hogy ilyen feltételeket biztosítottak végig nekünk a szezonban, köszönjük a szülők támogatását és természetesen az edzőkollégáknak is nagyon hálás vagyok.

- Hogyan tovább?
Sokaknak csak egy nap pihenő jut egyelőre, hiszen a csapat fele játszani fog a most következő hétvégén az ifik nyolcas döntőjében is, ráadásul pénteken újra a Szegeddel találkoznak, és nagyon szurkolok nekik, hogy jussanak be a négy közé.

 

BENU Országos Serdülő Bajnokság, Nyolcas Döntő (Szeged, Tiszavirág Uszoda)
Negyeddöntő
Vasas SC-Szolnoki Dózsa 9-5 (1-0, 3-2, 2-3, 3-0)
Gólszerzők: Ragács 3, Peőcz 2, Prágay, Básity, Kedves B., Tóth M., illetve Cseh A. 2, Balla, Cseh M., Füzesi M.

Elődöntő
Vasas SC-KSI SE 11-8 (2-2, 1-2, 6-2, 2-2)
Gólszerzők: Ragács 3, Kedves B. 2, Peőcz 2, Tóth M. 2, Tasi, Orsós, illetve Szirtes 4, Nagy Z. 2, Mérő A., Kopinitz
Döntő
Szegedi Vízipóló Suli-Vasas SC 11-9 (2-2, 3-4, 3-2, 3-1)
Gólszerzők: Pörge 5, Báthory 3, Leinweber 2, Varga M., illetve Ragács 3, Prágay M. 3, Tasi, Szűcs, Peőcz Á.
A BENU Országos Serdülő Bajnokság Nyolcas Döntőjének végeredménye:
1. Szegedi Vízipóló Suli
2. Vasas SC
3. KSI SE
4. Genesys OSC Újbuda
5. BVSC-Zugló
6. FTC Telekom
7. UVSE I.
8. Szolnoki Dózsa
Az ezüstérmes Vasas SC csapatának tagjai: Sudár Levente, Fehér Gergely, Prágay Magor, Szűcs Lajos, Peőcz Ádám, Tasi Dominik, Básity Milán, Bebők Bence, Ragács Benedek, Tóth Martin Zétény, Vadas Dániel, Kedves Benedek, Orsós Richárd, Rábel Simon, Poór Bence, Szemler Bogdán, Körösfőy Jászon, Kölcze Norbert. Vezetőedző: Homonnai Dániel

 

fotók: Szegedi Vízipóló Suli


Hirdetések