Gy. Szabó Csilla, 2022.05.09. | Sportlövészet

A Vasas sífutószakosztályának öt versenyzője is tagja volt annak a népes magyar delegációnak, amely részt vett a hétvégi, németországi target sprint nagydíjon. A Csikász Panni, Holló Martin vegyes csapat juniorok között elért ötödik helyezése igen kellemes meglepetést okozott.

A németországi Dingolfingbe tizennégy fős magyar csapat utazott a hétvégén, köztük Laczkó Evelin Vivien, Csikász Panni, Bozóki Laura, Kunos László és Holló Martin képviselte egyesületünk színeit. A juniorok között induló Csikász, Holló duó kiváló ötödik helye a színvonalas utánpótláskorú mezőny ismeretében különösen értékes. Szakosztályunk versenyzőit, Bozóki György kísérte el, aki hazatérésüket követően néhány szóban értékelte sportolóink teljesítményét:

„Valamennyien nagy elszántsággal küzdöttek a hétvégén. Összességében nagyon jól éreztük magunkat ezen a rangos nagydíjon, egyedül az idő lehetett volna kicsit kegyesebb hozzánk. Az esőnek senki sem örült. Nagyon sok hasznos tapasztalatot tudtunk szerezni, ami a fiatalok számára különösen fontos, hiszen most külföldi, igen jó versenyzőkkel tudták összemérni a tudásukat. A további fejődésükhöz ez elengedhetetlen. Sajnos a német és az olasz élmezőny láthatóan jobb nálunk, a dobogósok közülük kerültek ki, mi a szingapúriakkal voltunk versenyben a jobb helyezésekért. Nagyon örülünk ezeknek a részsikereknek is.”

A juniorok mix csapatversenyében a Vasas fiataljai, Kunos László, Bozóki Laura, Holló Martin és Csikász Panni (balról jobbra, szemben)

ISSF target sprint nagydíj. Németország. Dingolfing.
Felnőttek. Egyéni. Nők:
1. Schmidt (német) … 4. Laczkó Evelin Vivien.
Vegyes csapat: 1. Larasser, Schmidt (német) … 6. Seres Flórián, Laczkó Evelin Vivien.
Juniorok. Egyéni. Leányok: 1. Cruchten (német) … 7. Csikász Panni … 10. Bozóki Laura.
Fiúk: 1. Hofmann (német) … 7. Holló Martin … 16. Kunos László.
Vegyes csapat: 1. Hofmann, Cruchten (német) … 5. Holló Martin, Csikász Panni … 7. Kunos László, Bozóki Laura.

Fotók: Bozóki György


A rajt utáni pillanatok a futó számban a magyar versenyzőkkel


Hirdetések