Jenkei Dániel, 2022.05.08. | Röplabda

Már talán le sem kell írni, de újabb ötszettes csatát hozott a bajnoki döntő negyedik felvonása, ez azonban most nekünk fájt, hiszen a Békéscsaba győzött a Folyondárban. Végső döntés kedden, számukra idegenben.

Extraliga-döntő, 4. mérkőzés:
Vasas Óbuda – Swietelsky-Békéscsaba 2:3 (30, –14, 16, –20, –11)


Folyondár utca, 1000 néző. Vezette: Tillmann, Halász T.

VASAS: Fábián 3, Török 9, Papp 12, Bannister 26, Bojko 12, Abdulazimova 10. Csere: Juhár (liberó), Király-Tálas, Vezsenyi 2, Jámbor, Kump, Zernovics, Kalicsanin 1. Vezetőedző: Jannisz Athanasopulos.

BÉKÉSCSABA: Kliszura 31, Pekárik 11, Drpa 28, Karhu 1, Bodnár 5, Kornyijenko 4. Csere: Molcsányi (liberó), Glemboczki 11, Szatmári, Zólyomi 1, Bagyinka. Vezetőedző: Tóth Gábor.

Az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása: 2–2.


Ne tagadjuk, ma minden Vasas-függő azért ment ki a Folyondárba, hogy bajnoki címet ünnepeljen. 

És azt se tagadjuk, hogy az Extraliga-döntőben, pláne egy Vasas-Békéscsaba párharc esetében sosem lehet biztosra menni.

Pedig bőven volt ok meccs közben is az optimizmusra, hiszen az első és a harmadik szettet is megnyertük, a csabaiak azonban minden eddiginél szívósabbnak bizonyultak, így kiharcolták a döntő játszmát. Naná, hiszen eddig nem tudott ennél kevesebb szettes meccset játszani a fináléban a két csapat...

Az ötödikben aztán Pekárik Eszterék éltek a lélektani előnnyel, és viszonylag magabiztosan lezárták a meccset, bár itt is volt azért sanszunk...

Ez pedig azt jelenti, hogy következik az immár tényleg mindent eldöntő felvonás, kedden este Békéscsabán kell kiharcolnia csapatunknak a bajnoki címet.

Az biztos, hogy a csodálatos Vasas-táboron nem fog múlni semmi, ők ma is egészen elképesztő hangulatot teremtettek, egy pillanatra sem halkult el a szurkolás a csarnokban, és a drámai vereség után is rögtön ott voltak a lányok mögött.


Hirdetések