Jenkei Dániel, 2022.05.04. | Röplabda

Kétszettes hátrányból és békéscsabai meccslabdáról tett kisebb csodát idegenben a Vasas Óbuda, amely így 2-1-re vezet a három sikerig tartó Extraliga-döntőben.

EXTRALIGA DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA-VASAS ÓBUDA 2:3 (23, 18, -24, -20, -14)

Békéscsaba, 1000 néző. Vezette: Szabó P., Bátkai-Katona

BRSE: Kornyienko 3, Klisura 25, Pekárik 12, Drpa 28, Glemboczki 6, Bodnár 3. Csere: Molcsányi (liberó), Szatmári, Karhu 2, Bagyinka, Zólyomi. Vezetőedző: Tóth Gábor

Vasas: Török 14, Papp O. 7, Bannister 23, Boyko 15, Abdulazimova 13, Király-Tálas 1. Csere: Bamba, Juhár (liberók), Vezsenyi, Zernovic 1, Fábián. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos


Ez a békéscsabai meccs sem kezdődött jól Vasas-szempontból, az első két szettet elvesztették a mieink, és a harmadikban is közel álltak ehhez, és ezzel együtt ahhoz, hogy vereséggel távozzunk a Viharsarokból.

Úgy tűnik, ez a sötét gondolat csak a mi játékosaink fején nem villant át, hiszen hiába volt meccslabdája is a hazai csapatnak, Bannister a legjobbkor rázta meg magát, így sikerült a szépítés.

Fordulatokból pedig ezután sem volt hiány: a negyedik játszmában 18-18-nál sikerült egy huszáros hajrával lelépni a Békéscsabát, a mindent eldöntő ötödikben pedig 8-5-ös hátrányból kapaszkodtunk vissza, hogy aztán Abdulazimova pontjával megnyerjük a mérkőzést.

Maradjunk annyiban, hogy ez a meccs még az első két finálés találkozót is felülmúlta, a Vasas Óbuda pedig elképesztő teljesítményt nyújtott a harmadik szett végétől kezdve.

Ennek jutalma, hogy vasárnap a Folyondár utcában harcolhatja ki a csapat a bajnoki címet.


Giannis Athanasopoulos vezetőedző a Vasas Óbuda honlapjának: - Az első szettben megint nem a kellő koncentrációval léptünk pályára, rengeteg védekezési hibát követtünk el. A másodikra sikerült összeszednünk magunkat, de ekkor meg a játékvezetői néhány nekünk nem kedvező ítéletén nem tudtuk túltenni magunkat. Emiatt nagyon dühös voltam, de ez megint jó lecke volt számunkra, hogy nem szabad másokkal foglalkoznunk. Nehéz helyzetből megint talpra álltunk, gratulálok a lányoknak, elképesztőt küzdöttek, de még csak 2-1 van nekünk, úgyhogy semmi nem dőlt el.
 


Hirdetések