B.V., 2022.05.03. | Jégkorong

Érmet ugyan nem szereztek a csapataink, de közben az ötödiknél rosszabb helyezés sem született a korosztályos bajnokságokban, emellett pedig az utánpótlás vb-kre is adtunk játékosokat. Székely-Mádai László szakmai igazgató értékelte a szezont.

- Bár a koronavírus-járvány a mostani idényben talán már kevésbé befolyásolta a bajnokságot, azért így sem mondhatjuk, hogy a kihívásokat nélkülöző szezonon vagyunk túl. Mi okozta a legnagyobb nehézséget ezúttal?

A járvány sajnos szezon közben is éreztette hatását, a megbetegedések száma nem volt kiugróan magas, de azok folyamatossága nehezítette a helyzetünket. A magyar bajnokság rendben lezajlott, de az osztrák ligában voltak nehézségek, maradtak el mérkőzések.

Nehéz heteket éltünk meg tavaly a tavaszi és nyári időszak alatt. Az akadémiai akkreditációs folyamat végére a „harmadik kalapba” kerültünk, majd gyorsan jött a hír a felnőttcsapat távozásáról, ami érthetően megint zavart okozott.

Kellemes terhet jelentett a Hoki Gimi-program első évfolyamának elindítása. Szeretnék is köszönetet mondani a sok segítségért és támogatásért a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnázium tanári karának és vezetőségének! Külön köszönetet érdemel az intézmény vezetője Pappné Lukács Ági, aki rengeteget segített nekünk.

 


Székely-Mádai László értékelte a szezont


- Érmet ezúttal nem sikerült nyerni, igaz, az utánpótlásban nem is feltétlenül ez a siker fokmérője. Mennyire elégedett a szezonban látottakkal?

Nem szeretném azt a hamis látszatot kelteni, hogy nincs bennem hiányérzet emiatt. Valóban nem ez a fokmérő, viszont azt is látjuk, hogy a mai magyar utánpótlásban ez egy fontos, döntéseket befolyásoló szempont. A helyezésekkel kapcsolatos céljainkat mi is megfogalmaztuk, eszerint az eredményeket számoló, tehát U14-es, U16-os, U18-as, U21-es korosztályban szerettünk volna a legjobb négy közé jutni. Ez kettőben, U14-ben és U21-ben sikerült, a másik két korosztályban egyaránt az ötödik hely lett a miénk. Csak a statisztikák kedvéért érdemes megjegyezni, hogy még soha nem volt olyan szezonunk, ahol a leggyengébb helyezésünk az ötödik hely lett volna, igaz, a legjobb helyezések voltak már jobbak is. Ez tehát egy kiegyensúlyozott eloszlása a helyezéseinknek, de természetesen el tudjuk ezt képzelni két-három egységgel alacsonyabb számokkal is. Érmet bár csapataink nem nyertek, de a rájátszás mérkőzések és az éremcsaták küzdelmei olyan részét jelentették a bajnokságnak, melyek során jövőbe mutató tapasztalatokat szerezhettek a játékosok. Reméljük, ezek jövőre kamatozni fognak!

Az összképhez természetesen hozzátartoznak a legkisebbek is. Említést érdemel az U8-asok második helyezése a nemzetközi Steel Bulls-tornán, illetve az U10-esek plzeni harmadik helyezése, valamint a Santa Claus-on elért második pozíciójuk. A két legalsó korosztályban A, B és C szinten is indítottunk csapatokat, az ezekhez kapcsolódó tornák tapasztalatai szintén bizakodásra adnak okot a jövőt illetően, megjegyezve, hogy itt persze nagyon korai lenne még érdemben jósolni. Az U12-eseknél a „B” csapatunk második helyezett lett a Magyar-kupa sorozatban, de az „A” együttes Érdi-kupán elért második helye is elégedettségre ad okot.


- A korosztályos vb-ken a nemzeti csapatban két játékosunk, Metzler Regina, valamint Balasits Barnabás is képviselte a klubot. Mekkora büszkeség ez?

Minden játékosunkra büszkék vagyunk, akik eljutnak a válogatottságig, akár a kerettagságig, akár egy-egy mérkőzésig. Ha pedig játékosainknak a vb-részvétel is megadatik, az a büszkeségen túlmutató érzéseket vált ki.

Úgy vélem, Regi azt az utat járja, amit egy, az ő képességeivel rendelkező lánynak járnia kell: ameddig csak lehet a fiúk között edzett és játszott, a maga idejében pedig továbblép. Bárhová is kerüljön, meg fogja állni a helyét!

Bala története egy igazi „vasasos” történet. Ez a kissrác magán viseli szakosztályunk elmúlt éveinek minden történését. Ezt a történetet szerintem érdemes lenne mindenkinek meghallgatnia, akik hisznek még azokban az értékekben, melyeket manapság sokszor már csak közhelyként puffogtatva hallunk. Ahol most ő tart, ezeknek az értékeknek az összeadódásából született meg.

 


Balasits Barnabás (jobbra) is tagja volt az I/B csoportos világbajnokságon aranyérmet nyert U18-as válogatottnak (Fotó: Dobos Sándor/MJSZ)

 

- Mik a legfontosabb célkitűzések a nyárra, illetve a következő szezonra?

Jelenleg még a stáb sem végleges, több egyeztetés is hátra van, illetve a csapataink keretét ki kell alakítanunk. A felkészülés a következő szezonra megkezdődött, az előttünk álló hetekben minden fontos kérdést szeretnénk lezárni. A nyári aktív pihenő után, augusztusban folytatódik majd a közös munka, amelynek végén készen fogunk állni a szezonrajtra. Közben igyekszünk fejleszteni az eszközparkot és tovább javítani az egymásra épültséget, illetve az egységességet. Jövőre szeretnénk minden korosztályban lehetővé tenni a nemzetközi megmérettetéseket és szervezetileg is előre kell lépnünk. Tervek és ötletek vannak, ezek megvalósítása érdekében azonban komoly erőket kell megmozgatnunk.


Hirdetések