Jenkei Dániel, 2022.05.02. | Labdarúgás

Egy gólnélküli döntetlen is elég volt: három fordulóval a bajnokság vége előtt Szombathelyen lett bajnok a Vasas FC! 

NB II, 35. FORDULÓ
SZOMBATHELYI HALADÁS–VASAS FC 0–0

Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 1731 néző.

Vezette: Káprály Mihály (Máyer Gábor, Kiss Balázs)

HALADÁS: Verpecz – Kállai, Csató, Németh Milán, Bosnjak – Csilus T., Kiss B., Holdampf, Doktorics – Tóth Milán (Tóth-Gábor, 90+1.), Horváth R. (Monori, 90+3.). Vezetőedző: Németh Szabolcs

VASAS: Jova – Szivacski, Otigba, Ilyinbor, Silye – Hinora, Pátkai (Márkvárt, 58.), Cipf (Hidi M. 79.), Berecz – Radó (Zimonyi, 58.), Feczesin (Szalai G., 58.). Vezetőedző: Kuttor Attila


Már vasárnap kora este volt bőven ok az örömre, hiszen a Diósgyőr kikapott, így a Vasas FC a saját meccsétől függetlenül matematikailag is bebiztosította az élvonalba való visszajutását, négy nagyon hosszúnak tűnő esztendő után.

A forduló hétfő esti zárómeccsén már csak az volt a kérdés, meglesz-e a bajnoki cím is három körrel a vége előtt.

Ehhez pedig elég volt a döntetlen is, ami össze is jött a Rohonci úton, egy igencsak eseménytelen, de számunkra annál emlékezetesebb meccsen.

Gól nem esett a kilencven perc során, mégis folyhatott a pezsgő a vendégöltözőben, hiszen a hátralévő fordulók eredményeitől függetlenül kimondhatjuk: a Vasas FC az NB II 2021/22-es bajnoka! És milyen jó ezt ízlelgetni!

 


 

Gratuláció a Kubala-családtól
Még vasárnap este, amint biztossá vált a feljutás, Spanyolországból érkezett az egyik első gratuláció. Carlos Kubala, a legendás Kubala László fia Markovits László klubelnökön keresztül üzent labdarúgóinknak:
"Első osztályúak lettünk, ez egy óriási öröm! Ezúton szeretnék üzenni a Kubala család nevében a csapatnak. Nagy ölelés és gratuláció a játékosoknak, a stábnak, a technikai személyzetnek és a vezetőknek. Nagyon örülünk és gratulálunk az egész Vasas családnak!"

 

borítókép: Vasas FC


Hirdetések