Jenkei Dániel, 2022.05.01. | Röplabda

Ez a meccs sem volt semmi! Ezúttal viszont a Vasas Óbuda ütötte az utolsó pontot az ötszettes dráma során, így a mieink egyenlítettek az Extraliga-fináléban.

EXTRALIGA, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
VASAS ÓBUDA-SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA 3:2 (25, -22, -26, 13, 8)

Folyondár utca, 500 néző. Vezette: Jámbor, Kiss Z.

Vasas: Török 16, Papp O. 8, Bannister 19, Boyko 14, Abdulazimova 16, Fábián. Csere: Bamba (liberó), Király-Tálas 4, Zernovic 3. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

BRSE: Kornyienko 1, Klisura 18, Pekárik 13, Drpa 24, Glemboczki 4, Bodnár 6. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Szatmári, Karhu 7, Bagyinka 1. Vezetőedző: Tóth Gábor


Már önmagában az ünnep volt vasárnap este, hogy újra bajnoki döntőn szurkolhattunk a Folyondárban, ráadásul a régi klasszikus, a Vasas-Békéscsaba tért vissza, és bizony sem a nézőszámra, sem a hangulatra nem lehetett panasz.

A körülbelül 500 néző pedig utólag aligha bánta meg ezt a programot, hiszen a finálé első meccséhez hasonlóan most is öt remek szettet izgulhattak végig a pénzükért.

Az elsőt nagy csatában a mieink hozták, utána viszont két játszma is a Békéscsabáé lett, így ott volt a kés a nyakunkon, reális forgatókönyvé vált, hogy a bajnoki döntő második meccsét is elveszítjük.

Éppen ezért is nagy dolog, hogy ezután egy egészen sima szettnyeréssel sikerült lehűteni a csabai kedélyeket, olyannyira, hogy a vendégek mintha a játékrész végén már a döntő játszmára pihentették volna néhány kulcsemberüket.

Ez azonban nem változtatott az ötödik felvonás képén sem, hiszen az első labdameneteknél mi domináltunk, és tulajdonképpen utána sem tudott az ellenfél lőtávolba kerülni, így viszonylag simán sikerült lezárni az egyébként egyáltalán nem sima mérkőzést. Ha Vasas-majális nem is volt, de azért ez egy nagy győzelem volt.

Ezzel eldőlt, hogy biztosan lesz még egy döntős meccs a Folyondárban egy hét múlva, előtte azonban szerdán 18 órától Békéscsabán kellene előnybe kerülniük Török Katáéknak.
 

Giannis Athanasopoulos vezetőedző így értékelt a találkozó után a Vasas Óbuda honlapjának: - Ezen a mérkőzésen leginkább magunkkal harcoltunk, úgy éreztem, mi voltunk a jobb csapat a pályán, de annak ellenére, hogy közel álltunk a 2:0-hoz, hátrányból kellett visszakapaszkodnunk. A Békéscsaba nagyot harcolt, visszajött a meccsbe, de nagyon örülök, hogy nyerni tudtunk. Játéktudásban szinte azonos szinten van a két csapat, nagy, hullámvasúthoz hasonló derbiken vagyunk túl, a folytatásban is hasonlóra számítok. Nagy harcra készülünk szerdán Békéscsabán.


Hirdetések