Jenkei Dániel, 2022.04.28. | Röplabda

Elkezdődött az Extraliga döntője Békéscsabán, mindjárt egy végletekig kiélezett találkozóval, amelyből végül a hazaiak jöttek ki győztesen. Vasárnap a Folyondárban egyenlíthet a Vasas Óbuda.

EXTRALIGA, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA-VASAS ÓBUDA 3:2 (26, 18, -24, -22, 11)

Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 1100 néző. Vezette: Ujházi, Adler

BRSE: Klisura 28, Pekárik 14, Drpa 19, Glemboczki 7, Bodnár 8, Kornyienko 8. Csere: Molcsányi (liberó), Szatmári, Karhu, Bagyinka, Zólyomi. Vezetőedző: Tóth Gábor

Vasas: Török 8, Kalicanin 4, Bannister 35, Boyko 11, Abdulazimova 12, Fábián 1. Csere: Juhár (liberó), Vezsenyi, Zernovic 2, Király-Tálas, Papp O. 11. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos


Csütörtök este Békéscsabán startolt el az egyik fél három nyert meccséig tartó Extraliga-finálé. A mieinket már az első, idegenbeli találkozóra is hangos Vasas-keménymag kísérte el.

Ők egy rendkívül izgalmas első szettet láthattak, amely végül 28 szerzett ponttal a hazaiaké lett. A folytatásban ez kicsit vissza is vetette a mieinket, hiszen a második játszma egészen simán Pekárik Eszterék elképzelései szerint alakult.

Utána azonban fordult a kocka, a mieink a harmadik szett első pár labdamenete után megmutatták azt az arcukat, amit megszoktunk az utóbbi hónapokban, és hatalmasat küzdve sikerült felállni, döntő szettre mentve ezzel az összecsapást.

Az utolsó felvonásban aztán megint mi futhattunk az eredmény után, 9-8 volt a legszorosabb állás, a Békéscsaba pedig a végén viszonylag simán lezárta a mérkőzést.

Nagy kesergésre nincs ok, már csak azért sem, mert vasárnap máris jön a folytatás a Folyondár utcában, és ha a mai harmadik és negyedik szettben mutatott Vasas-játékot sikerült állandósítani, akkor jó eséllyel egyenlíthetünk a párharcban.

 

Giannis Athanasopoulos vezetőedző így értékelt a Vasas Óbuda honlapjának a találkozó után: - A szurkolók számára izgalmas mérkőzés volt, nekünk, edzők számára kevésbé... 2-0, 7-1-ig nem koncentráltunk megfelelően, rengeteg olyan hibát vétettünk védekezésben és támadásban is, amit nem szoktunk. Ezt követően magunkra találtunk, talpra álltunk, de az ötödik szett már mindig lutri. Ha úgy játszunk, mint a mérkőzés első felében, nem lesz esélyünk, de ha úgy, mint a másodikban, akkor elérhetjük célunkat. Holnaptól már a vasárnapi meccsre fókuszálunk, szeretnénk agreszívabban és jobban röplabdázva egyenlíteni.
 


Hirdetések