Gy. Szabó Csilla, 2022.04.28. | Karate

A hétvégi WKF karate magyar bajnokságon négy sportolónk képviselte egyesületünk színeit. Az utánpótláskorú versenyzők közül Sarkadi Sebestyén szerepelt a legjobban az U14-es fiú kategória megnyerésével, de a felnőttek között egyre több tapasztalatot szerző Mérő Bálint is nagyszerűen helytállt, ő az U21-es és a férfi mezőnyben egyaránt ezüstérmes lett.

Az UTE Jégcsarnokában, hatvan klub közel hétszáz versenyzőjének részvételével bonyolították le az idei ob-t. 2019-ben még több mint ezer karatéka indult harcba a magyar bajnoki címekért, ehhez képest idén sajnos visszaesés volt tapasztalható az indulók számában. A létszám növelése céljából létrehozott A B és C kategóriák bevezetése pedig tovább fokozta ezt a megosztottságot.

„Valamennyi versenyzőnk az A-ban indult, sajnos a létszám csökkenése és a különböző kategóriák felállítása miatt a megszokottnál is kevesebb ellenféllel mérkőzhettek meg, a versenyszámok közel hatvan százalékában körmérkőzésre került sor – jegyezte meg a hétvégi ob értékelése kapcsán Egri Tamás, a Vasas karateszakosztályának igazgatója, aki a mindennapokban éppen azon dolgozik, hogy klubunk bázisát egyre szélesebb alapokra tudják helyezni.


Sarkadi Sebestyén a dobogó legmagasabbik fokán

Sarkadi Sebestyén a tizennégy éven aluli fiúk kata mezőnyében végzett az élen, jóllehet még be sem töltötte a tizenhármat. Mindkét meccsén egyaránt 5-0-as győzelmet aratott, így kétség sem férhetett az elsőségéhez. Egri Tamás szerint a fiatal versenyzőnek még bőven van ideje a fejlődésre, ám a mostani teljesítménye azt mutatja, hogy igen gyors léptekkel halad a legjobbak közé.


Ádám Vivien bronzérmet szerzett a hétvégi országos bajnokságon korosztályában

Az egyetlen leány indulónk, Ádám Vivien volt, aki ugyanebben a korosztályban küzdelemben végzett a harmadik helyen, pedig nagyon közel volt a még jobb helyezéshez is. Sajnos őt leléptették a bírók, mert túlságosan közeli kontaktba került az ellenfeleivel, ami a gyermekek között még nem megengedett. Bátor versenyzése később biztosan meghozza majd az eredményét.


Csicsay Gergely az U21-es mezőnyben lett bronzérmes

„Két idősebb, de még mindig utánpótláskorú versenyzőnk, Csicsay Gergely és Mérő Bálint az ob-n kijavította valamennyi, a lengyelországi nemzetközi viadalon ejtett hibáját, önmagukhoz képest jól dolgoztak, aminek nagyon örültem – tette hozzá Egri Tamás. – Mindketten két korosztályban is indultak, számukra ugyanis már nagyon fontos, hogy a felnőttek között is egyre több tapasztalatot szerezzenek. Geri U21-ben végül a harmadik helyen végzett, egyetlen rossz lépése miatt. Bálintot egy nagyon ügyes, feltörekvő junior fiú akadályozta meg U21-es címének megvédésében. Összességében elégedett vagyok az eredményeinkkel, örülök, hogy minden versenyzőnk fel tudott állni a dobogó valamelyik fokára.”

FOTÓK: MAGYAR KARATE SZÖVETSÉG


Hirdetések