Gy. Szabó Csilla, 2022.04.21. | Karate

Hetedik éve vezeti karateszakosztályunkat Egri Tamás, aki újabb négy évre kapott bizalmat. A Vasas dojojában ugyan továbbra is a kiváló szakmai munka lesz a cél, ám az utánpóltás-nevelés és a közösségépítés a korábbiaknál is hangsúlyosabb lesz.

Közösségteremtő hagyományait folytatva, március elején csapatépítő eseményt, húsvét előtt pedig tavaszi tábort szervezett karateszakosztályunk a Vasas dojojában. Előbbin több mint hatvan gyermek vett részt, akik a környező iskolákban és óvodákban működő csoportok tagjai, vagy már a szakosztály rendes edzéseinek látogatói. A tavaszi tábor is hasonlóan sikeres volt, közel negyven fiatal részvételével. A program mindkét eseményen hasonló volt, az edzéseken túl közös játékban, videózásban, pizzázásban volt részük a sportág ifjú művelőinek.

„Ilyenkor mindig nagy figyelmet fordítunk az ismerkedésre, a barátkozásra, ezért úgy hozzuk létre a kiscsoportokat, hogy azokban új arcok is legyenek – beszélt a két eseményről a bázisteremtést különösen szívén viselő szakosztály-igazgató, Egri Tamás. – Szándékosan keverjük tehát össze a különböző suliból, oviból, vagy edzésről érkezőket. A játékok és ügyességi feladatok révén hamar feloldódnak és kötnek új barátságokat. A fokozatosság jegyében a tavaszi tábor során már nagyobb hangsúlyt fektettünk a karate- valamint erőnléti gyakorlatokra, mint a márciusi csapatépítésen, de a jó hangulat gyorsan feledtette a gyerekekkel, hogy néha már komolyabb feladatokra is sort kerítettünk. Mivel teljesen kezdők is voltak közöttük, természetesen arra is figyeltünk, ki milyen szintű csoportba kerül. A visszajelzések alapján mindenki jól érezte magát, s a bázisunk növelésének ez is egy remek lehetősége volt.”

A szakosztály vezetését 2016-ban elvállaló Egri Tamást nemrégiben megerősítették pozíciójában, 2026. január 1-jéig továbbra is ő látja el a szakosztály-igazgatói teendőket. Az akkor még edzői pályafutása elején járó szakember a mai napig a kezdeti lelkesedéssel látja el munkáját, miközben 2018-tól korosztályos válogatott edző is volt néhány évig, idén pedig a felnőtt válogatott mellett kapott megbízatást. Az elmúlt több mint hat év alatt számtalan országos bajnoki címet nyertek tanítványai, akik közül többen korosztályos világversenyeken is képviselhették klubunk és országunk színeit. Mégsem a bajnokok nevelése a fő célkitűzése, amiben egyesületünk vezetése is egyetért vele.

Az eredményeknél is büszkébb vagyok a szakosztály létszámának növekedésére, ami azóta is folyamatos – értékelte az elmúlt éveket Egri Tamás. –  A koronavírus-járványt is nagyobb veszteségek nélkül túléltük, most pedig erős bázisépítésbe fogtunk. A növekedés önmagában azonban csak számokat jelent, amelyeket mi töltöttünk meg tartalommal, amikor a hozzánk járó gyerekekből igazi közösséget kovácsoltunk. A Vasas vezetőivel teljes mértékig egyetértünk abban, hogy a mi feladatunk elsősorban az utánpótlás-nevelés, amelyben én is sokkal jobban érzem magam, mint az eredmények öncélú hajszolásában. Természetesen a magas színvonalú munka révén mindig is lesznek sikeres versenyzőink, akik minden támogatást megkapnak tőlünk ahhoz, hogy kihozzák magukból a maximumot. Elsősorban a számunkra oly fontos közösség segítségével és erejével. Ennek fejlesztésére pedig a már említett csapatépítő programok adják a legideálisabb kereteket.”

(Vasas Attila nyitóképén Egri Tamás a szakosztály két legeredményesebb versenyzőjével, Klement Kármennel és Mérő Bálinttal)


Hirdetések