Jenkei Dániel, 2022.04.20. | Röplabda

Közelednek a bajnoki végjátékok, a márciust is sikeresen abszolválták utánpótlás röplabdázóink.

U11 (edzők: Deák Ferenc, Tormási Orsolya)

Edzői összefoglaló: Március 6-án Tatabányán U11-es versenyen vettünk részt. Ellenfeleink a BDSE, a TRSE, a Szegedi RSE és a KESI voltak. Március 19-én Dunakeszin szintén U11-es versenyen mérettettünk meg. Mérkőzéseink a KSE, a VSD, a Dunakanyar, és az MTK ellen voltak. Játékosaink szépen versenyeztek látszott a sok-sok edzés, amit nap mint nap végeznek a lányok. 

Március 27-én Kalocsára utaztunk az OMB helyosztóra a 11-16. helyért. Összesen 4 meccset játszottunk és a lányok 3-at sikeresen megnyertek.

Vasas Fehér - Veszprém 1-2
Vasas Fehér - Röpisuli egyesület 2-1
Vasas Fehér - TFSE Kalocsa 2-1
Vasas Fehér - Petőfi SC Bonyhád 3-0


U13 (edzők: Fazekas Szilvia, Bartha Kristóf)

Edzői összefoglalók

Vasas Piros – Fazekas Szilvia: Március 26-án Békéscsabára utaztunk az U13 Piros csapattal, ahol a jelenleg már a döntőben lévő  4 csapat mérkőzött meg egymással. Elsőként a Gödöllő ellen léptünk pályára, szép és magabiztos játékkal tudtunk nyerni. Majd következett a Nyíregyháza együttese, akik ellen nagyon szoros csatában 2:1 arányban maradtunk alul. Végül a Békéscsaba következett, itt már kicsit fáradtan léptünk pályára, de magabiztos játékkal le tudtuk győzni ellenfelünket. Ezzel 2 nyertes és 1 vesztes meccsel zárhattuk a hétvégét. Nagyon hasznos felkészülés volt ez számunkra, hiszen igen jó meccseket tudtunk játszani, látjuk mit kell még gyakorolnunk. Hajrá, Vasas!

Vasas Kék – Bartha Kristóf: Az U13 I. osztályban a döntőbe jutásért elődöntőt kell játszanunk. Ennek első fordulója Sümegen volt, ahol a Sümeg-Dabronc csapata és Kecskemét  ellen vereséget szenvedtünk, de a Kaposvárt sikerült legyőznünk. Készülünk a következő, kecskeméti tornára. 


U15 I. osztály (edzők: Szappanos Máté, Koltai Csanád)

Edzői összefoglaló: Ebben a hónapban Szombathelyre utaztunk középszakaszban. Sorrendben a hazaiakkal, majd utána a Gödöllő csapatával játszottunk. Az első mérkőzésen a hazai csapattal nagyon meggyűlt a bajunk és már 2:1-es állás is volt a javukra, ami a szetteket illeti, innen sikerült fordítanunk és megnyernük a találkozót. A 4. játszmától játszottunk azon a hőfokon és koncentráltsággal, ahogy végig kellet volna. A Gödöllő elleni mérkőzésen lelkesebbek voltunk és kevesebb hibával, koncentráltan játszottunk, aminek köszönhetően 3-1 nyertünk.


U15 II. osztály (edzők: Deák Ferenc,Németh Szabolcs)
 

Edzői értékelés: Az OGYB 2. osztályban március 19-én volt fordulónk, Pécsen. A csapatból mindenki kapott játéklehetőséget, magabiztosan nyertük a meccseinket. BRSZ U19-ben az UTE csapatát fogadtuk a Folyondárban. A mérkőzést 3-1-re nyertük jó játtékkal. Készülünk, edzünk tovább, hogy a májusi országos döntőre a legjobb formánkat tudjuk nyújtani.

Vasas Kék - VESC Narancssárga 3-1
Vasas Kék - PTE PEAC 3-0


U17 I. osztály és U19 I. osztály (edzők: Kőnig Gábor, Molnár Dóra)

Edzői értékelések: Március első hétvégéjén az U19-es elődöntőben hazai pályán vívhattuk ki a döntőbe jutást az MTK és a Kaposvár korosztályos csapatai ellen. Ez sikerült is, hiszen mindkét csapat ellen nyertünk, így biztosan ott leszünk az ország legjobb hat ificsapata között a serdülőcsapatunkkal is. Ebbe a döntőbe Halász Márta és csapata is bejutott, így két csapatunkért is lesz lehetőség szurkolni. Ezúton is köszönjük a Magyar Röplabda Szövetségnek, hogy engedte ezt a csapatot elindulni az idősebbek közt. Ezzel a döntőbe jutással azt hiszem, meg is háláltuk a bizalmat. 

Vasas – MTK 3-1
Vasas – 1. MCM- Diamant RÖAK 3-0

Az U17es korosztályban két mérkőzés várt ránk a hónap második hétvégéjén. Az UTE és a BRSE csapatai ellen.
Az Újpest csapata tartalékos összeállítása miatt nem tudott nagyobb ellenállást tanúsítani, így sima 3-0-ás győzelemmel hangolódhattunk a Békéscsaba elleni meccsre. A BRSE elleni meccsek mindig különlegesek, nem volt ez most sem máshogy. Egy jó, ám hullámzó mérkőzésen 2-1, 24-22-es állásról kaptunk ki egy apróbb hiba miatt, amit a 4. szett végjátékában elkövettünk, pedig a labda már outra szállt. Hálóérintést fújtak ránk. Ez annyira megzavarta a csapatot, hogy az 5. szettben már a Békéscsaba tudta irányítani a mérkőzést, de nem adtuk fel, és még visszakapaszkodtunk, de sajnos végül vereséget szenvedtünk. Lényegében egy 3-1-re megnyert mérkőzést sikerült eldobnunk, de azt hiszem, ebből a találkozóból is tanulnunk kell, mert tanulni mindenből lehet, így ezekből a dolgokból is a pozitívumokat kell kiragadni.  A játékunk biztató volt, megyünk és dolgozunk tovább.

Vasas – UTE 3-0
Vasas – BRSE 2-3


U17 és U19 II. osztály (edző: Gintner Domonkos)

Edzői értékelés: Felemásra sikeredett hónapot zártunk. Az U17-es bajnokságban megfogyatkozva kellett kiállnunk, ami egy kicsit megnehezítette céljaink elérését. Ennek ellenére végül a legtöbbet hoztuk ki magunkból. Az U19 II.osztályú bajnokságban már a döntő első fordulóján vettünk részt Szombathelyen, ahol három hasonló tudású csapat játszott az első helyért. Körbeveréssel zártuk a fordulót, így izgatottan várjuk a visszavágót. A bajnokságok végére a csapat látja, hogy a befektetett munka előkelő helyezést biztosít a szezon végeztével. Érződik a csapaton, hogy lassan elfáradnak a két bajnokságban való részvételben, de mindig van még egy kis tartalékenergiájuk, egy kis pluszmotiváció, hogy végigcsináljuk a lehető legmagasabb hőfokon a szezont. Most a végjátékok következnek, erre koncentrálunk maximálisan. Hajrá, Vasas!

U17 II.osztály 
Vasas B- MTK, 2:3
Vasas B – DELTA, 3:2

U19 II. osztály (1-3.helyezésért):
Vasas B- SzoSI, 3:1
Vasas B – DKLSN 0:3


U19 I. osztály és U21 I. osztály (edzők: Halász Márta, Soós Gábor)

Sikeres hónapot zárt az U19-es és az U21-es csapatom is márciusban. Mindkét csapat érvényesítette a papírformát és sikeresen kvalifikálta magát a bajnoki döntőkbe. Az U19-es csapat a Balatonfüred és Szeged csapatainak, míg az U21-es lányok a Gödöllő és Jászberény csapatainak legyőzésével harcolta ki a döntőbe jutást:

U19:
Vasas - Balatonfüred 3-0
Vasas – SZRSE 3-0

U21:
Vasas- Gödöllő 3-0
Vasas – Jászberény 3-0


Hirdetések