Jenkei Dániel, 2022.04.14. | Műkorcsolya

Vasasos szinkronkorcsolyázóink nyolcadikok lettek a kanadai világbajnokságon, a nemzetek rangsorában pedig az ötödik pozíciót csípték meg, ami magyar részről történelmi tett a sportágban.

A kanadai Hamiltonban rendezték a szinkronkorcsolyázók 2022-es világbajnokságát, egy 14 ezer fő befogadására képes gigacsarnokban, szépszámú és értő közönség előtt, így a hangulatra igazán nem lehetett panasz.

- Azért is nagy dolog ez, mert a covid miatt 2020-ban és 2021-ben is elmaradt a világbajnokság, mi pedig úgy döntöttünk, hogy a Team Passion csapatával kihasználjuk a hosszúra nyúlt kényszerszünetet, és még keményebben dolgozunk a céljainkért. Sikerült nyugodtan készülni, rengeteget tudtuk csiszolni a korcsolyaalapokat, így bizakodva vártuk, hogy újra versenyezhessünk. Ennek a mostani szezonban jött el az ideje, és látszott is, hogy jó pontokat kapunk a nemzetközi versenyeken, a közelmúltban egy Challengeren már a dobogóra is felfértünk – mindezt Kendelényi-Gulyás Erika a Vasas szakosztályához tartozó Team Passion formáció vezetőedzője osztotta meg velünk.

Azt is elmondta, hogy a jó előjelek ellenére azért volt bennük bőven izgalom és drukk a kanadai világbajnokság kapcsán, hiszen nagy volt a tét, ráadásul a csapatból sokaknak ez volt az első ilyen szintű megmérettetése. És mivel a magyar nem számít nagyhatalomnak szinkronkorcsolyában, így a pontozás szempontjából is nagyon fontos a meggyőző produkció.

Nos, ez Kanadában minden szempontból összejött: a rövidprogramban még voltak kisebb hibák, de itt sem remegtek a lábak, a kűr pedig gyakorlatilag tökéletesre sikerült a mieink szempontjából.

Így aztán a pontok kihirdetésénél jöhetett az extázis, hiszen ilyen jól még sosem szerepelt magyar csapat világbajnokságon, a Team Passion a nyolcadik helyen végzett, a nemzetek közötti összesítésben pedig ötödikek lettek.

 

- A top10 volt alapvetően a cél, de tudni kell, hogy nagyon sűrű a mezőny, így óriási öröm, hogy még a vártnál is előrébb végeztünk. Az pedig, hogy a nemzetek között ötödikek tudtunk lenni, azért fontos, mert így jövőre Magyarország két csapatot vihet a világbajnokságra. Ezzel a szép sikerrel vége az idei szezonnak, jön egy kis pihenő, aztán májusban folytatjuk a munkát, következik a csapatösszeállítás és elkezdünk foglalkozni az új programokkal. Azt hiszem, egy ilyen eredmény után senkit sem kell majd motiválni -  tette hozzá vezetőedzőnk.

 

A világbajnoki nyolcadik helyezett Team Passion tagjai:
Balog Eszter
Bubcsó Loréna
Fejes Emese Viktória
Glózik Emese
Hansen Greta Charlotte
Jászonyi Jára Judit
Kaszál Anna Karina
Kiss Eszter
Koncz Noémi Zsófia
Latincic Lidia 
Marton Kata
Mezei Réka
Murányi Szilvia
Nagy Dóra Ágnes
Nagy Réka Petra
Németh Eszter
Rabb Csenge
Simkó Lili
Sipos Petra Cseperke
Szabó Klaudia
Szánti Ágnes Rozália
Szilágyi Lili
Újhelyi Eszter
Edzők: 
Kendelényi-Gulyás Erika - vezetőedző 
Pàva-Sárközi Bettina - edző 
Szabó Lilla - segédedző
Dohány Andrea - koreográfus, szakmai mentor 
Wollein Lilla - csapatvezető 
Juhász Bianka - erőnléti edző 
Molnár Ferenc - tánc, koreográfia 
Mihály Beatrix - Balett 
Sudár Györgyi - coach 

 

(fotók: hunskate, Team Passion)


Hirdetések