B.V., 2022.08.02. | Tehetségek

Sorozatunkban klubunk 17 és 23 év közötti kiemelkedő tehetségeit mutatjuk be. Olyan egyéni sportolókkal ismerkedhettek meg, akik korosztályos szinten már értek el komoly nemzetközi eredményt és ott kopogtatnak a felnőtt élsport kapuján. Az úszó Szimcsák Mira amellett, hogy a nyíltvízen remekel, ukulelén is megállja a helyét. 


 

Tudtad-e, hogy Mira is ukulelézik?

Mire szabadidejében ugyanazt csinálja, mint szerinte a többi tinédzser: sorozatokat néz, a barátaival tölti az idejét. Illetve karácsonyra ukulelét kapott, és most azon tanul játszani. 
 

VILLÁMKÉRDÉSEK MIRÁHOZ

Ezt vinném magammal egy lakatlan szigetre: Egy motorcsónakot.
Ha bárkit lehetne, őt hívnám el vacsorázni:  Michael Phelps-szel szívesen elbeszélgetnék.



Erősség és gyengeség: nagyot hajrázni vagy elengedni?

Szerintem nagyon kitartó vagyok, és a versenyek végén még van bennem annyi lélekerő általában, hogy tudjak hajrázni. A gyengeségem, hogy amikor úgy látom, nagyon nincsen esélyem, el tudok engedni dolgokat. Ezen szeretnék még dolgozni. 
 

Edző és tanítványa: vízisíelünk a hullámain

- Mira év eleji érkezése frissítést adott a csoport összes tagjának. Az edzésetikája kiváló, reggel kicsit nehezen megy be a vízbe, még a medencepartra is lehúzott csukjával, köpenyben érkezik, úgy kell azt lerimánkodni róla. Viszont onnantól kezdve, hogy ujjheggyel megérinti a vizet, gyönyörűen dolgozik, mi edzők vízisíelünk az ő hullámain, nagyon jó tanítvány – mondta el Miráról edzője, dr. Egressy János.  


Civilben - Valami Amerika!

Most az a terv, hogy Amerikában szeretnék továbbtanulni, most ez az, ami foglalkoztat. Sajnos azt még nem tudom, milyen területen szeretnék továbbmenni, ezen még gondolkozom, és remélem, rájövök hamarosan.
 

SZAKSZEMMEL

A nyíltvízi úszóválogatott szövetségi kapitánya, Gellért Gábor ezt mondta el Miráról:

- Nagyon örülök neki, hogy eddig ilyen jól sikerült az éve, már két edzőtábort is végigcsinált közösen Olasz Annáékkal a felnőttválogatottban, az egyik legnagyobb hazai nyíltvízi ígéretnek tartom őt. Egy végtelenül szerény, talán túlságosan visszahúzódó lányról van szó, aki a vízben viszont nagyon tud harcolni. Rendkívüliek az adottságai, a nyíltvízre született, ritkaságszámba megy, mennyire „jól lát a pályán”, ezt neki nem kell külön tanítani.

 


A többi Vasas-tehetséget pedig itt találod: www.vasastehetsegek.hu


Hirdetések