B.V., 2022.05.31. | Tehetségek

Sorozatunkban klubunk 17 és 23 év közötti kiemelkedő tehetségeit mutatjuk be. Olyan egyéni sportolókkal ismerkedhettek meg, akik korosztályos szinten már értek el komoly nemzetközi eredményt és ott kopogtatnak a felnőtt élsport kapuján. Az úszó Gyurinovics Fanni megjárta a tokiói olimpiát, azt azonban valószínűleg kevesebben tudják róla, hogy körömfestésben és horgászatban is megállja a helyét.


 

Tudtad-e, hogy miért Fanni festi a saját körmét?

Fanninak az egyik legfontosabb hobbija, hogy magának festi a körmét. Azt mondja, sokszor olyan munkát kapott, amivel nem volt elégedett, ezért döntött úgy, hogy megtanulja valamennyire ezt a szakmát. Nem az a cél, hogy hosszú távon ezzel foglalkozzon, csupán egy hasznos időtöltésnek gondolja. Emellett régen horgászott is, de arra az utóbbi időben már nem sok ideje jut...

 

VILLÁMKÉRDÉSEK FANNIHOZ

Ezt vinném magammal egy lakatlan szigetre: A kutyámat!

Ha bárkit lehetne, őt hívnám el vacsorázni: Jonah Hill, amerikai színészt.

 

 

Erősség és gyengeség: nagyon fel tud pörögni, csak azok a fránya sérülések ne lennének..

A legnagyobb erősségemnek a személyiségemet tartom, nagyon akaratos vagyok az edzéseken, ebből sokszor tudok profitálni. Szeretek bizonyítani a versenyeken is, mentálisan általában jó állapotba tudok kerülni, de természetesen mindig van feljebb, ezen is dolgozni kell. Amit gyengeségemnek mondanék, hogy az átlaghoz képest sérülékeny és alacsony úszónak számítok.

 

Edző és tanítványa: őszinte a közös munka

Kiskorától követem a pályafutását, az edző-versenyző kapcsolatunk pedig 2019 szeptemberében kezdődött, akkor már körvonalazódott, hogy gyorsúszó lesz belőle. Nagyon céltudatos és van saját véleménye, aminek én edzőként nagyon örülök, óriási segítség a munkámban. Őszinték vagyunk egymással, néha előfordulnak egészséges viták, amikre szerintem szükség is van. Nagypályán háromszoros országos bajnok, indult már olimpián, Eb-n, rövidpályás vb-n. Mégis azt gondolom, hogy a mostani lehet az az év, amikor Fanni igazán nagyot robbant egyéniben és váltóban egyaránt – mondta el Fanniról edzője, Lőrinczi György. 

Civilben -  Amerikai álom

-  Most a következő cél, hogy egyetemre kerüljek. Gondolkoztam azon is, hogy itthon folytassam az úszást, de azt látom, hogy így vagy a tanulás, vagy pedig a sport mindenképpen sérülne. Jelenleg azt érzem, hogy túl sok érv van az amerikai ösztöndíj mellett: azt tervezem, hogy üzleti területen tanulok majd, de gondolkozom a pszichológián is. Minden attól függ, hogy milyen ösztöndíjat kapok.

 

SZAKSZEMMEL
Dr. Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya ezt mondta el Fanniról:

Nagyon megbízható versenyzőnek tartom, az olimpián is messze a legjobb idejét úszta, miközben a váltóval örültünk, hogy kvótánk volt. De korábban bármikor berakhattam a csapatba, mindig maximálisan helytállt. A rövid gyorsszámokban úszik, amelyekben a világon hatalmas a konkurencia, mi pedig hagyományosan nem vagyunk erősek. Annak ellenére, hogy nem túl magas, nagyon robbanékony, tehetséges úszó. Bár sok ilyen versenyzőnk lenne!



 

 


A többi Vasas-tehetséget pedig itt találod: www.vasastehetsegek.hu


Hirdetések