Jenkei Dániel, 2022.08.24. | Tehetségek

Sorozatunkban klubunk 17 és 23 év közötti kiemelkedő tehetségeit mutatjuk be. Olyan egyéni sportolókkal ismerkedhettek meg, akik korosztályos szinten már értek el komoly nemzetközi eredményt és ott kopogtatnak a felnőtt élsport kapuján. Elekes Emese a nehézségek ellenére sem adja fel soha.


 

Tudtad-e, hogy Emese nagyon szereti az állatokat?

Emese egyik nagyon kedves hobbija korábban a lovaglás volt. A szülővárosában, Kalocsán vált ez a szenvedélyévé, amíg ott élt, rendszeresen járt lovagolni. Kiskora óta szereti az állatokat, a lovaglásban pedig elsősorban a szabadságot és a természet közelségét élvezte, no meg azt, hogy teljesen magára volt utalva és ő irányított.

 

VILLÁMKÉRDÉSEK EMESÉHEZ

Ezt vinném magammal egy lakatlan szigetre: A családomat, nélkülük nehezen bírnám ki, mindig ott vannak velem a nehezebb időszakokban is.
Ha bárkit lehetne, őt hívnám el vacsorázni: A páromat, Gergőt.



Erősség és gyengeség: sosem adja fel, de kellene még egy kis önbizalom

- Kellően elhivatottnak érzem magamat, és erre bizony szükség is volt az eddigi pályafutásom során, hiszen most műtötték ötödszörre a térdemet, de eddig mindig felálltam. A gyengeségem is a sérülésekből fakad, sok meghatározó időszak és verseny kimaradt számomra a kényszerpihenők miatt, ezért az önbizalmam nem az igazi.
 

Edző és tanítványa: minél több verseny kellene

- Emese 2018-ban, kadet Európa-bajnokként csatlakozott hozzánk a Vasasba. Sérülések és betegségek miatt sokat kihagyott, ami főleg a junior években volt meghatározó, ennek ellenére nem vesztette el a hitét és nagyon szépen dolgozik. Az ő esetében különösen precízen meg kell tervezni a terhelést, hiszen fokozott a rizikó. Erőssége, hogy jól hall a szőnyegen, mentálisan stabil, viszont egyelőre edzéseken még többet ki tud magából hozni, mint a versenyeken. Ez nyilván csak akkor tud változni, ha minél többet szőnyegre tud lépni, és ez ahhoz is elengedhetetlen, hogy a felnőtt mezőnyben megvesse a lábát – mondta el Wöller Ákos, szakosztályunk edzője, aki Emese felkészítéséért felel.  


Civilben - anyaság és edzősködés

- Két fontos célom van, szeretnék majd valamikor a jövőben családot alapítani és édesanyaként helytállni, a munka terén pedig személyi edzőként tudnám leginkább elképzelni magamat a későbbiekben. Úgy érzem, nem tudnék soha teljesen elszakadni a sporttól.

 

SZAKSZEMMEL

Sastin Marianna, birkózó-szakosztályunk társelnöke, a magyar női birkózás első világbajnoka ezt mondta el klubtársáról:

- Régóta követem Emese pályafutását és a mindennapi munkáját. Egy nagyon higgadt, hidegfejű versenyzőről van szó, ami nagy előnyt jelent a birkózásban. A további fejlődéséhez elsősorban az kell, hogy bízzon magában, és akkor meg fogja tudni csinálni versenyeken is azt, amit edzésen. Emellett sokat kell erősödnie és minél több versenyre van szüksége, hiszen a sérülések miatt években mérhető az az időszak, amit ki kellett hagynia.



A többi Vasas-tehetséget pedig itt találod: www.vasastehetsegek.hu


Hirdetések