B.V., 2022.06.17. | Tehetségek

Sorozatunkban klubunk 17 és 23 év közötti kiemelkedő tehetségeit mutatjuk be. Olyan egyéni sportolókkal ismerkedhettek meg, akik korosztályos szinten már értek el komoly nemzetközi eredményt és ott kopogtatnak a felnőtt élsport kapuján. A vívó Bognár Lizáról azt is megtudhatjuk, hogy kiemelten érdekli őt a történelem, a genetika, valamint a családfakutatás.


 

Tudtad-e, hogy Liza ilyen sokoldalú?

Lizát sok minden érdekli, kiemelten a történelem, a genetika, valamint a családfakutatás. Ha sétál az utcán, szinte mindig benne van a fülében a fülhallgató. Imád utazni, szeretne eljutni Hawaii-ra, de az örök kedvence Olaszország. Szeret a barátaival találkozni, a kutyájával helyeket felfedezni és fotózni. 


VILLÁMKÉRDÉSEK LIZÁHOZ

Ezt vinném magammal egy lakatlan szigetre: Motorcsónakot, mert azzal lehetne szelni a hullámokat
Ha bárkit lehetne, őt hívnám el vacsorázni: Valakit, aki 1000 évvel utánunk él. 



Erősség és gyengeség: gyors, ügyes, de néha túlstresszeli

Az erősségem a ritmusérzék, ami kell a víváshoz, kell érezni az ütemet az ellenfélnél és magamnál is, ezen kívül pedig a gyorsaságot mondanám. Megvan bennem az akaraterő, a versenyszellem, szinte mindenből versenyt tudok csinálok, viszont időnként nagyon túl tudom stresszelni a dolgokat. Ha tudom, hogy elvégeztem a munkát, és ennyit dolgoztam, akkor fontos, hogy annak legyen már valami eredménye...

 

Edző és tanítványa: nagyon akarja a sikert

 Lizát nyolcéves kora óta ismerem és hat éve dolgozunk együtt. Talán azt mondhatom róla, hogy nem annyira kiemelkedőek a versenyzői adottságai, viszont nagyon elszánt, nagyon akarja a sikert. Erre is kell építeni az edző-tanítvány kapcsolatot, ami egyébként nagyon jól működik. Mentális téren még ott látok előrelépést, hogy hajlamos a szorongásra, ezen kell még sokat dolgoznunk és lazítanunk a következő időszakban – mondta el Lizáról edzője, Sárközi Gergely


Civilben -  komolyan tervek

- Nagyon nehéz kérdés, az iskolában a fakultációválasztáson is rengeteget gondolkoztam. Nem egyszerű most elképzelni, hogy egész életemben mit szeretnék csinálni majd, de az biztos, hogy ami mellett döntök, azt nagyon komolyan szeretném venni. Ha most kell valamit mondanom, akkor inkább olyan dolog felé hajlok, ami nem áll közel a annyira a víváshoz. Érdekel a történelem, a pszichológia és a filozófia például.

 

SZAKSZEMMEL


A Vasas SC vívószakosztályának igazgatója, Boros György, aki világbajnok kardvívó volt, így beszélt Lizáról:

- Tudni kell Lizáról, hogy legjobb barátnők Domonkos Emesével. Pont úgy alakult, hogy a kadet-világbajnoki indulásért ők harcoltak a harmadik, még indulást jelentő helyért, ebben a harcban pedig végül Emese kerekedett felül. Úgy viszont még nem láttam senkit örülni az ellenfél sikerének, mint Lizát, ez szerintem egészen kivételes emberi tulajdonság, igazi sportemberi nagyság. Annak ellenére, hogy a vívás egyéni sportág, mi a szakosztályban csapatban gondolkodunk, és ennek ezzel a mentalitással ő is nagyon fontos láncszeme. Örülök, hogy idén tagja volt a kadet Európa-bajnokságot nyert csapatnak, és biztos vagyok benne, hogy az elkövetkezendő években fontos szereplője lesz a női kardszakágnak.

 


A többi Vasas-tehetséget pedig itt találod: www.vasastehetsegek.hu


Hirdetések