B.V., 2022.04.19. | Tehetségek

Új sorozatunkban klubunk 17 és 23 év közötti kiemelkedő tehetségeit mutatjuk be. Olyan egyéni sportolókkal ismerkedhettek meg, akik korosztályos szinten már értek el komoly nemzetközi eredményt és ott kopogtatnak a felnőtt élsport kapuján. A birkózó Arszunkaev Muszáról eddig talán kevesen tudták, hogy sportpályafutása mellett informatikusként szeretné képezni magát és a génjeiben ott lehet az olimpiai arany.

 

Tudtad-e, hogy mi a bakancslistás úticél Musza számára?

Musza szabadidejében nagyon szeret barátaival gokartozni, emellett a sok tanulás viszi el az ideje jelentős részét.
A másik hobbija az utazás, azt mondja, sok helyen járt már, de ahová igazán szeretne eljutni, az Ausztrália.
 

VILLÁMKÉRDÉSEK MUSZÁHOZ

Ezt vinném magammal egy lakatlan szigetre: a telefonomat

Ha bárkit lehetne, őt hívnám el vacsorázni: Habib Nurmagomedovot (MMA-versenyző) 

 

Erősség és gyengeség - hatalmas szív, néha kevesebb tüdő

- Az erősségeimnek a kontrázást, a páros lábra támadást és a dobásokat tartom. És talán még azt is, hogy mindig a maximumot teszem be minden meccsbe. Kicsit a stabilitásomon, illetve a tüdőkapacitásomon szeretnék fejleszteni, ezt a kettőt mondanám a gyengeségemnek.

 

Edző és tanítványa: az első találkozás

Kétezertizenöt szeptemberében ismertem meg, amikor hazajöttem Magyarországra. Már akkor kitűnt a többiek közül koordinációjával, képességeivel, ügyességével. A szorgalmával korábban voltak problémák, de most már azt is hozzáteszi. Céltudatosan dolgozik, tudja, mit és miért csinál. Megkapta a magyar sportállampolgárságot, ezért sokat küzdött a Vasas és a Magyar Birkózó Szövetség is, a tavalyi világbajnokságon pedig már a világbajnokot is megszorította – mondta el Muszáról edzője, Wöller Gergő, aki egyébként azt is kiemelte, hogy az edzői stáb csapatként dolgozik a fiatal tehetségekkel, így Wöller Ákos, Bábszki Gergely, Ubránkovics Csaba és Fábián János is sokat tesz Musza fejlődéséért.

 

Civilben - Ahol nem kell mozogni...

- Jelenleg még gimnáziumba járok, ahol az informatika a kedvenc tantárgyam. Azért szeretem, mert ott végre nem kell mozogni, fizikailag nem megterhelő, csak szellemileg. Ha már nem birkózóm, azzal szeretnék majd foglalkozni.

 

Szakszemmel - olimpiai bajnok gének
Farkas Gábor, az U17-es szabadfogású válogatott vezetőedzője ezt mondta el Muszáról:

- Nagyon tehetséges versenyzőnek tartom, akinek kimagasló a kreativitása. Olyan megoldásai, észrevételei vannak, amik másnak eszébe sem jutnak. Jó géneket örökölt, hiszen a háromszoros olimpiai bajnok Buvaisar Saitiev rokona. Emellett nagyon szorgalmas, egy év alatt sokat változott a hozzáállása, profibb, céltudatosabb lett edzésen és azon kívül is. Most már a 92 kg-sok között szerepel, még kicsit erősödnie kell, de nagyon jó úton jár, nagy reményeket fűzünk hozzá a korosztályos világversenyeken.

 

 

A többi Vasas-tehetséget pedig itt találod: www.vasastehetsegek.hu


Hirdetések