Jenkei Dániel, 2022.02.09. | Labdarúgás

Kétgólos sikert aratott a Ferencváros az Illovszky-stadionban, így a Vasas FC kiesett a Magyar Kupából.

MOL Magyar Kupa, 5. forduló
Vasas FC - Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)


Illovszky Rudolf Stadion, 4011 néző

Vezette: Káprály Mihály (asszisztensek: Király Krisztián, Márkus Tamás)

Vasas FC: Uram – Szivacski, Szilágyi Z., Litauszki, Iyinbor, Silye (Ihrig-Farkas, 81.) – Hinora (Cipf, 71.), Hidi M (Pátkai, 81.), Berecz, Szilágyi Sz. (Feczesin, 46.) – Szalai (Márkvárt, 46.)
vezetőedző: Kuttor Attila

Ferencvárosi TC: Bogdán – Botka, Blazic , S. Mmaee, Wingo  – Vécsei, Laiduni – Zubkov (Zachariassen, 72.), Tokmac (Szánthó, 84.), Gavric (R. Mmaee, 60.)  – Boli (Mak, 60.)
vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Gólszerzők: Botka (9.), R. Mmaee (73.)

Sárga lap: Szilágyi Z. (52.), Hinora (69.), Berecz (89.) ill. Botka (75.)


Rég nem látott szurkolói várakozás előzte meg a Vasas-FTC kupameccset, a 2019. július 5-i stadionavató óta most voltak a legtöbben az új Illovszky-stadion nézőterén.

Így aztán remek hangulatban kezdődött a mérkőzés, még akkor is, ha a mieink nem feltétlenül a legerősebb összeállításukban futottak ki a gyepre ezen a szerda estén.

Az FTC Botka révén egy könnyű góllal rögtön az elején betalált, utána viszont egyre inkább kiegyenlítetté vált a találkozó, a második félidőben kifejezetten jól játszott a Vasas, ám gólt ismét a vendégek értek el, méghozzá egy több mint lesgyanús szituáció végén.

Ennek okán tehát Fradi-továbbjutás és több szempontból is komoly hiányérzet jutott osztályrészül a Vasas-szurkolóknak a kilencven perc után.


Hirdetések