B.V., 2021.12.29. | Kézilabda

A mérkőzés második felére vette csak fel csapatunk az esélyesebb és rutinosabb MTK Budapest tempóját, így a kék-fehérek meggyőző fölénnyel nyertek a Sterbinszky-csarnokban.

Női NB I, 10. forduló

MTK Budapest-Vasas SC 34-26 (16-8)

Vasas SC: Kurucz A. (kapus), Imrei R. 7, M. Agbaba 7, Kajdon B. 1, Faragó L. 1, Speth E. 2, Oláh K. 4. Cserék: Gercsó N. (kapus), Kovács N. 2, Szilovics F. 2, M. Dmitrovics, Gaschler D., Hadnagy F., Pénzes L., Sárkány P., Szatmári M. Vezetőedző: Penszki Gergely.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2


Karácsony után, szilveszter előtt találkozott női kézilabdacsapatunk a bajnokságban hetedik helyen álló MTK Budapest ellen papíron idegenben, ám a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban.

Örömteli volt, hogy hosszú idő után csapatkapitányunk, Pénzes Laura is helyet kapott a keretben, így az egyik kulcsjátékosunkat köszönhettük újra a pályán. Ezzel szemben kevésbé volt örömteli, ahogyan kezdődött a találkozó, percek alatt magához ragadta a kezdeményezést az MTK, gyorsan négygólos előnyre tett szert (6–2).

Az időkérés után csak pillanatokra sikerült tartani a lépést az ellenféllel, a kapott gólok számát tekintve még nem volt akkora probléma (bár a 16 sem kevés), elöl viszont rengeteg hiba és rossz lövés csúszott a játékba. Ebből következett az, hogy a szezon egyik leggyengébb félideje után 16–8 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban az utóbbiban sikerült előre lépni, elsősorban Marija Agbaba és Imrei Réka jelentkezett gólokkal, ám hatnál közelebb egyszer sikerült kapaszkodni. A végére amellett, hogy a második félidő döntetlen lett, akadt még egy pozitívum: Pénzes hosszú idő után ismét pályára került az élvonalban, de a két pontot 34–26-os sikerével magabiztosan szerezte meg az MTK.

 


Ahogyan a csapatnak, úgy Marija Agbabának is a második félidőben ment jobban Fotó: Vasas Attila

 

Az év utolsó összecsapását követően így értékelt vezetőedzőnk, Penszki Gergely„Elképesztően bosszantó a mai teljesítményünk. Pontosan azt kaptuk, amire készültünk, a megvalósítás nem sikerült. Végig az MTK akarata érvényesült, fejben sokkal erősebb volt ma, ezért megérdemelten nyerte meg a találkozót.”

Csapatunk legközelebb, január 15-én lép pályára, akkor a Dunaújvárost fogadja az NB I 11. fordulójában.


Hirdetések