B.V., 2021.11.10. | Birkózás

A hét végén Püspökladányban tartották a serdülőkorú szabadfogású birkózók országos bajnokságát. Versenyzőink közül Baráth Károly arany-, Arszunkaev Ahmad pedig bronzérmet nyert.

Szombaton negyvenhárom szakosztály csaknem százötven versenyzője kezdte meg a küzdelmeket a püspökladányi Gellér Sándor Városi Sportcsarnokban a serdülő szabadfogású birkózó ob-n.

A Vasas-sportolók közül sokan hiányoztak különböző okokból, de aki ott volt, remekül szerepelt. Erről nyilatkozott edzőnk, Bábszky Gergely is.

„Sajnos nem a legnagyobb létszámmal indultunk, Veress Bence térdsérülés, Tótok Péter és Tóvölgyi-Krump Marcell betegség miatt hiányzott, pedig mindhárman esélyesek voltak. Ezért kevesen, de így is erős csapattal vettük fel a küzdelmet, az aranyérmesünkön, Baráth Károlyon (48 kg) látszik, hogy sokat fejlődött, egyre magabiztosabban hozza a meccseket. Az előző országos bajnokságot megnyerő Arszunkaev Ahmed (52 kg) pedig nagyon kis különbséggel csúszott le a döntőről a későbbi győztes ellen.”

A fiatalok az idén még részt vesznek a serdülő kötöttfogású bajnokságon, valamint közülük néhányan indulhatnak a kadet szabadfogású ob-n is.

A magyar bajnokság mellett a nemzetközi porondon is szerepeltek birkózóink: a kadetkorú Busa Réka (73 kg) ezüst-, a junior Gál Henrietta (50 kg) bronzéremmel tért haza a színvonalas, berlini versenyről.

 


Hirdetések