Jenkei Dániel, 2021.10.29. | Vízilabda

Pénteken aláírt klubunkkal a szerb Szlobodan Nikics, így mostantól ő irányítja vezetőedzőként az A-Híd VasasPlaket csapatát.

A 38 éves Szlobodan Nikics mindent megnyert vízilabdajátékosként pályafutása során, trénerként viszont sok szempontból a mélyvízbe ugrik, hiszen a Vasas lesz az első felnőtt csapat, amelyet irányítani fog.

Nikics a Vasas vízilabdatörténelmének első külföldi vezetőedzője, a piros-kék színek viszont nem lesznek számára teljesen újak, hiszen a 2019/2020-as szezonban játékosként erősítette csapatunkat, tőlünk vonult vissza.

Beilleszkedését könnyítheti, hogy Braniszlav Mitrovics és Szava Randjelovics személyében két olyan szerb játékos is van a Vasas idei keretében, akikkel Nikics 2016-ban együtt nyert olimpiai aranyérmet, de rajtuk kívül is többekkel játszott együtt korábban.

Az új vezetőedzőnk egyébként már régóta Budapesten él a családjával, hosszú éveken át játszott a magyar bajnokságban, így jól ismeri a honi vízilabdaközeget. Edzőként eddig az FTC utánpótlásában és a szerb U16-os válogatott mellett tevékenykedett.

 


- A Vasasban fejeztem be anno az aktív pályafutásomat, most pedig vezetőedzőként térek vissza, ami egy teljesen új kihívás számomra. Pontosan tudom, hova kerültem, ismerem a klub múltját, és azt is, hogy micsoda játékosok játszottak itt korábban. Mostantól mindent bele fogok adni, hogy ismét legyen egy nagy csapatunk.  Az elmúlt két évben már szereztem utánpótlásszinten bizonyos tapasztalatokat edzőként, és tudom, hogy ez egy teljesen más világ, mint amit játékosként tapasztaltam. Ettől függetlenül próbálok előnyt kovácsolni abból, hogy még friss emlékeim vannak aktív koromból is. Alapvetően gyors vízilabdát szeretnék játszatni a Vasassal, ötvözve a magyar és a szerb iskolát - mondta el honlapunknak Szlobodan Nikics, mielőtt először találkozott péntek délután a Komjádiban a játékosokkal.



Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

 


Hirdetések