Jenkei Dániel, 2021.10.16. | Röplabda

Némiképp váratlan vereséget szenvedett a Vasas Óbuda hazai pályán az Extraliga nyitófordulójában.

Extraliga, alapszakasz, 1. forduló:
Vasas Óbuda – Szent Benedek RA 2-3 (-17, 21, -30, 16, -13)

Folyondár utca, 204 néző.
Vezette: Szarka, Bátkai-Katona

Vasas: Török 16, Kalicanin 1, Vezsenyi 16, Boyko 12, Abdulazimova 18, Király-Tálas 1. Csere: Juhár (liberó), Zernovic 5, Fábián 2, Papp O. 9, Takács D., Kump. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

SZBRA: Bleicher 5, Savovic 22, Koprivnica 12, Stijepic 8, Kiss 14, Jimerson 13. Csere: Baksa, Fáth (liberók), Iosia 1, Lekic 3, Vacsi. Vezetőedző: Dejan Desnica


Függetlenül attól, hogy a Szent Benedek jócskán megerősödött a nyár folyamán, azért a Vasas Óbuda volt a nyitófordulóban rendezett találkozó esélyese, pláne a Folyondár utcában.

A nagy hullámzás azonban nem fért most bele a mieinknél, főleg a harmadik szettben elpuskázott játszmalabdák, amelyek után belelkesedett az ellenfél, és meg is nyerte végül a meccset. A mieinknek pedig csupán egy pont jutott a nyitányon.

Giannis Athanasopoulos vezetőedző a következőket mondta el a csapat hivatalos honlapjának: - A harmadik szett döntő volt, mert sok szettlabdát a saját hibánkból nem tudtunk kihasználni. Idegesen kezdtünk, de aztán néhány változtatás hatására javult a játékunk. A negyedik szettben jól röplabdáztunk, az ötödikben pedig 4-10-ről kiegyenlítettünk, ami csapatom küzdőszellemét dicséri. Sajnálom, hogy a győzelem nem jött össze, láttuk, min kell javítanunk a továbbiakban. Dolgozunk tovább.


Hirdetések