Jenkei Dániel, 2021.09.30. | Birkózás

Országos bajnokságokon és diákolimpiákon szereztek értékes helyezéseket klubunk birkózói az elmúlt hetekben.

A diák I-es, szabadfogású diákolimpia küzdelmeit Orosházán rendezték, amelyen Bábszki Gergely vezetésével vettek részt szakosztályunk versenyzői.

Valamennyi színű éremből sikerült gyűjteni egyet-egyet, hiszen Láng Vince aranyérmes, Vékás-Kovács Vendel ezüstérmes, míg Balázs Péter harmadik lett. A 2009-es korosztály ezzel szépen helytállt, de edzőik szerint azért még van tartalék a srácokban. Mindenesetre, volt, aki most szerezte az első érmét országos szinten.
 



Volt serdülő szabadfogású országos diákolimpia is szeptemberben, amelyen három aranyérem mellett három ötödik helyet gyűjtöttek be a mieink. Egyaránt bajnok lett Hadjúszoboszlón Baráth Károly, Arsunkaev Ahmad és Veress Bence is. Mondhatjuk, hogy ez tőlük elvárás is volt, hiszen mindhárman indultak már idén korosztályos világversenyen.
 

 

Az U23-as országos bajnokságon az ESMTK csarnokában aranyérmet nyert Gaál Henrietta, Elekes Emese és Hencz Joel is. Ubornyák Csaba ezüstérmes lett, és nagyon kellemes meglepetés volt Egyed Balázs bronzérme is. A csapatversenyben összességében második helyen zárt a Vasas SC.
 

 

Végül a hab a tortán, hogy veterán bajnoki címet is nyertünk az elmúlt hetekben, hiszen a már említett Baráth Károly édesapja (szintén Baráth Károly) néhány éve a fejébe vette, hogy ő bizony kipróbálja magát ebben a korosztályban. Heti három-négy edzéssel készült, és hozta is a 70 kg-os súlyát a veterán ob-ra, amit ezután meg is nyert. Most pedig a világbajnokságon is részt venne…

A folytatásban egy ukrajnai felkészülési verseny vár fiataljainkra, majd október-novemberben folytatódnak a diákolimpiák, a kadetteknél pedig országos bajnokságot is rendeznek.


Hirdetések