Jenkei Dániel, 2021.09.30. | Vízilabda

Kilenc szűk esztendő után visszatérnek a Vasas vízilabdázói a nemzetközi színtérre. Péntektől vasárnapig a hollandiai Utrechtben szerepel a csapat az Eurokupa I. selejtezőkörében.

2012. május 12-én, Nagyváradon 11-7-re alulmaradt a TEVA-Vasas Uniqa a Mladost Zágráb elleni BL-bronzmeccsen. Ekkor kevesen gondolták, hogy bő kilenc évet kell várni arra, hogy a piros-kék pólósok visszatérjenek az európai vízilabda vérkeringésébe.

Pedig így alakult… De ami a lényeg, a hétnél is több szűk esztendő után pénteken 19 órától Utrechtben száll majd vízbe a helyi csapat ellen az A-Híd VasasPlaket az Eurokupa első selejtezőkörében.

Ezután is sűrű hétvége vár Vadovics Viktorékra, akik szombaton a német Duisburggal és a szerb Sabaccal néznek farkasszemet, hogy aztán vasárnap délelőtt a francia Tourcoing ellen zárják a kvalifikációs kört.

A selejtezőkör teljes programja innen érhető el.

 


 

- Három nap alatt négy meccs egy magyar vízilabdázónak nem okozhat gondot, főleg egy selejtezőben. Ez egy jó edzés lesz, és a csapatnak önbizalommal játszva, esélyeshez méltóan meg kell nyernie az összes mérkőzését. A csütörtöki napot arra fogjuk használni, hogy megnézzük az ellenfeleket, kicsit jobban képbe fogunk kerülni. Ami pedig a saját játékunkat illeti, láttuk az elmúlt mérkőzéseken, hogy azért bőven vannak még hibáink, a játékos kapcsolatoknak például mindenféleképpen jobban kell majd működniük – osztotta meg velünk röviden várakozásait Vad Lajos vezetőedző.

A csapat csütörtök reggel kelt útra Utrechtbe, és amennyiben továbbjutunk, a következő hétvégén már újabb selejtezőkör vár az A-Híd VasasPlaketre.

 


 

 

Bátori Bence csapatkapitány szerint a csapatépítés szempontjából is hasznos lesz a hollandiai hosszú hétvége, és bár az ellenfelekről kevés az információ, ő a szombat esti, Sabac elleni meccsen várja a legnagyobb küzdelmet. (A szerbeknél játszik egyébként korábbi centerünk, Vogel Simon).

A napokban a nemzetközi visszatérés apropóján egy hosszabb kitekintést is tettünk, a vasasos nemzetközi vízilabdamúltra koncentrálva, ez ide kattintva olvasható el.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések