B.V., 2021.09.25. | Kézilabda

A biztató start után sokat hibázott csapatunk, így hétgólos vereséget szenvedett hazai pályán a Kisvárda ellen a női kézilabda NB I 3. fordulójában. 

Női NB I, 3. forduló

VASAS SC-KISVÁRDA MASTER GOOD SE 23-30 (12-16)
Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 250 néző

Vezette: Fekete T., Tóth D.

Vasas SC: Gercsó N. (kapus), Imrei R. 1, M. Agbaba 6, Kajdon B. 7, Faragó L., Speth E., Oláh K. 2. Cserék: Kurucz A., Zsigmond P. (kapusok), Szilovics F. 3, Ács B. 2, Szatmári M. 2, M. Dmitrovics, Hadnagy F. Vezetőedző: Penszki Gergely.

Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 6/4


A hatalmas ünnepléssel zárult bajnoki nyitány után két héttel tért vissza újra NB I-es mérkőzésen a Sterbinszky-csarnokba női kézilabdacsapatunk. Az Alba Fehérvár elleni siker után ezúttal a Kisvárda Master Good együttese volt az ellenfél, a mieink dolgát pedig nem könnyítette, hogy sérülés miatt csapatkapitányunkra, Pénzes Laurára ezúttal ideiglenesen nem számíthatott a Penszki Gergely vezette szakmai stáb.

 

 

Ünnepi pillanatok előzték meg a találkozót, a szurkolók a Fehérvár elleni meccs legjobbját, Kurucz Annamáriát köszöntötték. A közelmúltban 80. születésnapját ünneplő Rajz Ferenc pedig a klub életműdíját vehette át Markovits László elnöktől. Ezzel is elismerve a hosszú évtizedeken át végzett, fáradhatatlan szakosztályvezetői munkáját.

A mérkőzés eleje szorosan alakult, 5-5-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, akkor következett egy igen hosszúra nyúlt rossz periódus a mieinknél. Penszki Gergely 5-9-nél kért időt, de aztán héttel is elhúztak a 20. percben így is már héttel vezettek a vendégek. Ehhez képest a sok hibával tarkított első játékrész hajrája jól sikerült, hiszen 12-16-os állással vonultak el szünetre a csapatok.

 

 

A fordulás után nem a tervek szerint folytatódott a játék, így a Kisvárda viszonylag gyorsan kilenc gólosra növelte az előnyét. Innen már nem volt visszaút, szakaszonként ugyan feljebb zárkózta a mieink, de a pontszerzésre nem volt esély. A 30-23-as vereség egyben azt is jelenti, hogy két év után csapatunk elvesztette bajnoki veretlenségét a Sterbinszky-csarnokban.

Penszki Gergely, vezetőedző: „Természetesen nem vagyunk elégedettek az eredménnyel. Ameddig nyugodtan tudtunk kézilabdázni, jól működő védekezéssel, jó helyzetkihasználással tudtunk ottmaradni a Kisvárda nyakán. Utána idegesen és figyelmetlenül játszottunk, sokat hibáztunk védekezésben és támadásban is, azt gondolom, így nem tudunk mérkőzést nyerni.”

Speth Evelin: „Amíg higgadtak voltunk és odafigyeltünk, partiban tudtunk maradni, támadásban a kapkodás miatt jöttek a technikai hibák, védekezésben pedig nem tartottuk a megbeszélteket. Csalódott vagyok.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

Ezúttal nem jött tehát az extra, ám az újabb bravúrra meglesz a lehetőség a jövő héten is, amikor pénteken a Szombathelyi KKA vendégeiként lépnek pályára a lányok.


Hirdetések