Jenkei Dániel, 2021.09.22. | Klub

Szerdán a Magyar Sportok Házában tartott ünnepi közgyűlést a Sportegyesületek Országos Szövetsége, amelyen a Vasas Sport Clubot is elismerték az eredményes olimpiai és paralimpiai szerepléséért.

Kétszer is a színpadra szólították a Vasas Sport Clubot, hiszen klubunk az olimpiai pontversenyben hatodik lett a magyar egyesületek között, elsősorban Szilágyi Áron tokiói arany, illetve bronzérmének köszönhetően. A paralimpiai összesítést pedig toronymagasan megnyertük, hála Illés Fanni és Pap Bianka paralimpiai bajnoki címének, illetve a további érmes és pontszerző helyezéseknek. Utóbbi kapcsán Száraz Evelint is meg kell említenünk feltétlenül. 


- Először is gratulálok minden díjazottnak. Nagyon jó érzés, hogy a magyar sport számos prominens alakja részt vett az eseményen. Ez is mutatja, hogy a kluboknak kulcsszerepe van a sportsikerekben, és nagyon fontos az elismerésük, megbecsülésük. Ezúton is köszönjük még egyszer minden szereplőnek, aki a szürke hétköznapokban rengeteget tett azért, hogy a Vasas család ismét büszke lehessen az eredményeire - mondta el gondolatait röviden honlapunknak Markovits László, a Vasas SC elnöke. 

 


Polgár-Veres Árpád sportszakmai elnökhelyettes, aki klubunk nevében átvette az elismeréseket a közgyűlésen, külön kiemelte a paralimpikonjaink szerepét:

- A Vasas egy nagy sportcsalád, amelynek teljes értékű tagjai a parasportolóink is. Az elmúlt nyolc évben nagyon komoly, szisztematikus munkát fektettünk abba, hogy felépítsük a Szabó Álmos által szakmailag irányított paraúszó-műhelyt a Vasason belül, és ennek Tokióra érett be igazán a gyümölcse. Összességében Illés Fanni, Pap Bianka és Szilágyi Áron révén Tokióban nagyon sikeres tudott lenni a Vasas, és folytatódott az a kiemelkedő sorozat, ami az elmúlt olimpiákon és paralimpiákon is jellemző volt ránk. 


Hirdetések