B.V., 2021.09.14. | Kézilabda

Szakaszonként a Győri Audi ETO KC tempóját is tartva szenvedett vereséget női kézilabdacsapatunk az Audi Arénában a szezon második mérkőzésén.

Női NB I, 2. forduló

GYŐRI AUDI ETO KC-VASAS SC 41-21 (21-10)
Audi Aréna Győr, 1341 néző

Vezette: Kiu G., Kiu T.

Vasas SC: Gercsó N. (kapus), Kovács N., Kajdon B. 7, Faragó L. 1, Hadnagy F. 1, Szilovics F. 1, Szatmári M. 1. Cserék: Kurucz A., Zsigmond P. (kapusok), M. Agbaba 6, Imrei R. 1, Oláh K. 1, Pénzes L. 1, Speth E. 1, Ács B., Ludvig K. Vezetőedző: Penszki Gergely

Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/4


A szombati, győztes NB I-es nyitány után óriási kihívás előtt állt női kézilabdacsapatunk, hiszen a világ talán legjobb csapatának otthonába, az Audi Arénába látogatott. Természetesen a mérkőzés esélyese a Győri Audi ETO KC együttese volt, ám mint arról a találkozó előtt kapusunk, Kurucz Annamária is beszélt, nem feltett kézzel indult útnak a Vasas.

A találkozó első szakaszát nagyon megnyomták a hazaiak – főként a román beállót, Pinteát és a francia kapust, Glausert lehetett kiemelni. Vezetőedzőnk, Penszki Gergely szűk tíz perc után 9-2-es állásnál kért időt. Ezt követően sikerült stabilizálni a játékot és a különbséget, az utolsó percek voltak megint csak kevésbé jók, így a félidőre ismét jobban elhúzott a Győr (21-10).

 

 

A második harminc percet szintén hatalmas lendülettel kezdte az ETO, amely így még jobban elszakadt, már 30-12-re. Ez után újra jöttek a Vasas-gólok is, ennek köszönhetően elmondható, hogy csapatunk szakaszokban tartotta a lépést az NB I és a Bajnokok Ligája nagy esélyesével szemben, amely végül 41-21-gyel húzta be az összecsapást.

A hatvan perc után így értékelt vezetőedzőnk, Penszki Gergely: „Örülök neki, hogy a Győr nagyon komoly játékkal tisztelt meg bennünket. Tanulni jöttünk, amit meg is köszöntünk. Tisztességgel, becsülettel játszottuk a mérkőzést, nagyon sokat tapasztaltunk. Láthattuk azt, hogy milyen szellemiségben játszik a Bajnokok Ligájában is végső győzelemre esélyes csapat. Köszönjük az ellenfelünknek, hogy ilyen mérkőzést játszhattunk! Ahogy korábban megfogalmaztuk magunknak, mi vesztettünk két pontot, de minden másban csak nyertesei vagyunk a mérkőzésnek."

A hét gólig jutó Kajdon Blanka a következőképpen nyilatkozott: „A meccs előtt éreztem a csapaton, hogy nagyon izgatottak vagyunk. A célunk az volt, hogy a következő meccsek előtt, amelyeken pontokat tudunk majd szerezni, megnézzük, mely játékok ülnek, és szerintem ez egy ilyen erős összeállítású Győr ellen ezekre a kérdésekre sok választ kaptunk.”


Hirdetések