Jenkei Dániel, 2021.09.14. | Klub

Kerek születésnapját ünnepli klubunk örökös tagja, a kézilabda-szakosztály legendás alakja.

A XV. kerületi Vasasban játszottam, egy edzőmeccs után Berendi Jóska, a Vasas akkori edzője magához hívott és megkérdezte, hogy meddig akarok az addigi klubomban játszani. Mondtam neki, hogy engem még senki nem hívott máshová, erre ő csak annyit válaszolt, hogy akkor most én hívlak… Így lettem Vasas-játékos, de szinte egyből betette a kaput, hogy minden próbálkozásom ellenére besoroztak Szentesre tartalékos katonának, így sokáig nem játszhattam. A katonaság után pár évvel volt egy évzáró az Eötvös utcai klubházban. Akkor már volt egy középfokú edzői papírom, így az akkori vezetés felvetette, hogy egyengethetném én tovább a férfi kézilabdát. Így esett, hogy játékosként mentem el az összejövetelre és szakosztályvezetőként távoztam – mesélt még a 75. születésnapján a vasasos kezdetekről Rajz Ferenc.


A férfi kézilabda megszűnése után egyből átkerültem a női szakosztály élére. Csodálatos sikerekben volt részünk az évtizedek során, a legszívesebben talán a 82-es BEK-győzelemre emlékszem vissza. Hihetetlen volt, hogy a válogatottat akkoriban 9 Vasas-játékos alkotta. Sterbinszky Amáliáék igazi sztárok voltak, de meg kell mondanom, hogy semmi problémás eset nem volt velük, minden ügyes-bajos dolgot elintéztek saját maguknak.


És ha már Sterbinszky Amália, a mai születésnapon Rajz Ferencet megkérdeztük a BEK-győztes legendánkról elnevezett új Fáy utcai csarnokról is.

A csarnokavató egy óriási öröm volt számomra, Amállal egyébként is elfogult vagyok, hiszen nagyon jó barátságban vagyunk. Amikor Magyarországra érkezik, mindig meglátogat, és ez roppant jólesik.
 


És hogy milyenek a nyugdíjas évek a nyolcvanadikra fordulva?

Mondhatom, hogy aktív életet élek a feleségemmel, múlt hétvégén is lent voltunk a Balatonon, ma a barátok jönnek át köszönteni, sőt, még a munka világából sem szakadtam ki teljesen. A Járműhöz, a céghez, ahol az egész életemet végigdolgoztam, még a közelmúltban is visszahívtak egy házépítési projektre. Szóval mondhatom, hogy nem a nyolcvanévesek klasszikus életét élem.


És persze a Vasasra vonatkozó kérdést sem hagyhattuk ki a születésnapon.

Szerintem mondanom sem kell, hogy a szívem a mai napig a Fáy utcába húz. Mindenképpen szeretnék kimenni ősszel több bajnokira is a csodaszép csarnokba, pláne, hogy újra NB I-es a csapat. Kaptunk örökös bérletet Markovits Lászlótól, fogok ezzel élni. Azt pedig külön örömmel olvastam, hogy győztünk az első fordulóban.


Isten éltesse sokáig Rajz Ferencet! 

 


Hirdetések