Jenkei Dániel, 2021.09.11. | Vízilabda

Szépen alakul: végig dominálva, helyenként kifejezetten szép játékkal hozta el Egerből a három pontot az A-Híd VasasPlaket. Vad Lajos vezetőedző saját csapata mellett női kézilabdázóinknak is gratulált.

OB I, 2. forduló
Tigra-ZF Eger-A-Híd VasasPlaket 9-17 (1-3, 4-7, 2-5, 2-2)
Eger, 250 néző.

Vezette: Kollár, Rubos.

Eger: Krémer – Baksa B. 2, Magyar M. 1, Sántavy 3, Murisics 1, Kovács Gábor, Lőrincz B. 2. Csere: Grieszbacher (kapus), Szalai G., Sári, Rádli, Gólya, Hajdu B., Lőrincz Á.
Edző: Petrovai Márton

Vasas: B. Mitrovics – Bátori 2, Erdélyi 1, Randeljovics 4, Mezei 1, Sedlmayer 1, Drasko Brguljan 3. Csere: Mizsei (kapus), Bedő 2, Vadovics V. 2, Simon R., Zerinváry, Szatmári 1, Magyar B.
Edző: Vad Lajos

Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 9/3
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 4/4
Kipontozódott: Sári (27. p.)


A szeptemberi dátum ellenére szinte hamisítatlan nyári idő fogadta a csapatokat és a nézőket az egri Bárány-uszodában, így mindenki kiélvezhette a nyitott medencés vízipólót ezen a szombat délutánon.

Ez alól talán Braniszlav Mitrovics volt csak a kivétel az első két negyedben, akinek bizony erősen nehezítette a dolgát a szembe tűző nap, de így is voltak fontos védései, ráadásul elöl is igen jól muzsikáltunk, így a nagyszünetben már öt góllal vezettünk.

Nagy izgalom ezután sem akadt, szebbnél szebb Vasas-befejések viszont igen, főleg Randjelovics és Brguljan volt nagyon elemében, a végére pedig Vad Lajos mindenkinek lehetőséget tudott adni, így a három pont mellett is minden szempontból hasznosan zárult a meccs.

Csak a tények kedvéért: az A-Híd VasasPlaket végül 17-9-re nyert Egerben, így két meccs után hat ponttal áll az OB I-ben.

Vezetőedzőnk, Vad Lajos így nyilatkozott nekünk a találkozó után:
- Tetszett, amit láttam, az első meccs hibái után mindenki szépen összekapta magát, stabil volt a védekezés, és támadásban is láttam kifejezetten szép dolgokat. Végig komolyan vettük a találkozót, és sikerült is élni nagy számban az adódó lehetőségekkel. Mostantól kizárólag a Honvéd-meccsre koncentrálunk. Ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak a női kézilabdacsapatunk bravúros győzelméhez, örülök, hogy szép szombatot sikerült szerezni a Vasas családnak!

(borítókép: Egri Vízilabda Klub)


Hirdetések