B.V., 2021.09.07. | Kajak-kenu

Klubunk kajakosa, Szántói-Szabó Tamás a szegedi Szendy Márkkal lett harmadik K2 1000 méteren a portugáliai U23-as világbajnokságon. A verseny után természetesen boldogan értékelt honlapunknak.

Remekül sikerült felnőtt országos bajnoksággal hangolt az év talán legfontosabb versenyére, a portugáliai U23-as világbajnokságra klubunk kajakosa, Szántói-Szabó Tamás. Akkor két ezüstéremmel lett gazdagabb, K2 1000 méteren partnerével, Szendy Márkkal kis híján a felnőtt-világbajnoki szereplést is kiharcolta.

A Montemor-O-Velhóban rendezett vb is a párossal indult, méghozzá nem is akárhogyan: Tamásék magabiztosan jutottak be a döntőbe, amelyben meg sem álltak a bronzéremig, ráadásul az eggyel fényesebb medál is kevesebb mint két tizedmásodpercre volt.

 

 

Aztán hétfőn négyesben Tamási Zsomborral, Fodor Bencével és Kós Bendekkel szintén megvolt a finálé, amelyben végül a hatodik helyen zárt a magyar egység.

„Párosban már az előfutam is jól sikerült, az első helynek köszönhetően rögtön döntőbe kerültünk, ez már egy biztató jelzés volt – kezdte klubunk újdonsült U23-as vb-bronzérmese. – Utólag pedig kijelenthetem, hogy mindkét pályánk nagyon jól sikerült. A döntő előtt is azt beszéltük Márkkal, hogy nem stresszelünk rá, kihozzunk magunkból a maximumot, meglátjuk, mire lesz elég. Utólag persze nagyon örülünk ennek a bronznak. A négyes sem ment rosszul, a hatodik hellyel kihoztuk belőle, amit lehetett, az Eb-n döntőbe sem jutottunk, a kapitány elégedett volt. Most szeptemberre pihenőt kaptam, utána edzőmmel átbeszéljük az elmúlt évet, és újra belevágunk a munkába.”


Hirdetések