Jenkei Dániel, 2021.09.07. | Klub

A Magyar Paralimpiai Bizottság szervezésében a Fáy utcai Sterbinszky-csarnokban került sor a magyar paralimpiai csapat köszöntésére, amelyen Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere is részt vett.

Kedd délelőtt sorra érkeztek a Vasas SC Fáy utcai létesítményébe a magyar sport kiemelkedő alakjai. Sportolók, szakemberek, sportvezetők és hozzátartozók gyűltek össze, hogy köszöntsék a magyar paralimpiai csapatot, amely páratlanul eredményes játékokat zárt Tokióban. A hét aranyéremből kettőt a Vasas-sportolói nyertek, Illés Fanni és Pap Bianka paraúszók révén.

A Fáy utcában a házigazda Vasas SC nevében Markovits László fogadta Dr. Kásler Miklóst, az EMMI miniszterét, Dr. Szabó Tünde sportállamtitkárt és Szabó Lászlót, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökét.

- Büszkeség az egész Vasas család számára, hogy a Fáy utcában láthattuk vendégül a magyar paralimpiai csapatot és a magyar sportélet jeles képviselőit. A paraúszóink révén mi is érintettek vagyunk az eredményes szereplésben, de nemcsak ezért öröm, hogy házigazdák lehettünk, hanem azért is, mert a magyar parasportolóké egy remek közösség, akik minden elismerést megérdemelnek. Ezúton is gratulálok a magyar paralimpiai csapatnak és mindenkinek, akinek része volt a tokiói sikerekben, különösen gondolva itt a sportolók családjaira – mondta el honlapunknak Markovits László, a Vasas SC elnöke.

A Sterbinszky-csarnokban egyesével köszöntötték valamennyi paralimpiát megjárt sportolót, köztük Szabó Álmos négy tanítványát, Illés Fannit, Pap Biankát, Száraz Evelint és Payer Katát. Ezután a magyar kormány nevében Kásler Miklós köszönte meg a sportolók kitartását és kemény munkáját, majd Szabó László MPB-elnök adott kitekintést a történelminek mondható tokiói szereplés részleteiről.


Hirdetések