Gy. Szabó Csilla, 2021.09.03. | Curling

Hazai és nemzetközi kihívások sorozata vár a Vasas curlingezőire, akik a hétvégén kezdték meg az új idényre való felkészülést. A szakosztály igazgatója, Dencső Blanka szerint nemcsak a felnőttek, de az utánpótláskorú versenyzők fejlődése is példakértékű volt az előző idényben.

A nyár végét mi sem jelzi biztosabban annál, hogy a kamaraerdei curlingpálya megnyitotta kapuit a sportág képviselői, s így a Vasas SC játékosai előtt is. Augusztus utolsó napjaiban valamennyi versenyzőnk megkezdte a jeges edzéseket, a legfiatalabbaktól kezdve egészen a felnőtt válogatottakig. De nincs is sok pazarlásra való idejük, hiszen számos hazai és nemzetközi verseny vár néhány héten belül curlingeseinkre.

„A szárazföldi kondiedzéseket természetesen már korábban megkezdték játékosaink, ám a jégre lépés pillanata, mindig különlegesen jó és meghatározó érzés számunkra – számolt be honlapunknak az új szezon megkezdéséről a Vasas SC curlingszakosztályának igazgatója, Dencső Blanka, aki a hétvégét már Kitzbühelben, egy felkészülési tornán tölti a Vasas Ice Ladies csapatával. – Nagy kihívások várnak ránk az ősszel, hiszen a magyar női válogatottat adó Vasas Nők együttese Eb-re készül, valamint a jövő évi téli olimpia előkvalifikációjának előselejtezőjére, amelyet a másik legjobb hazai női együttes az UTE- Palancsa Team ellen kell megvívnia. Ez egy maratoni meccs lesz, hiszen négy győzelemig játsszák, maximális esetben tehát hétszer mérik össze tudásukat a csapatok. Ezt a lebonyolítási módot nagyon jó gyakorlásnak tartjuk, hiszen számunkra az a legfontosabb, hogy napról-napra, hétről-hétre jobbak legyünk és fejlődjünk. Férfi csapatunk a Vasas G-Force is jégre lépett a hétvégén, és legnagyobb örömünkre a juniorcsapat, a Vasas Titánok is edzésbe állt. Az elsők között kezdte meg a gyakorlást világbajnoki ezüstérmes vegyes párosunk, Szekeres Ildikó és Nagy György is. Ők amint formába lendülnek, nemzetközi versenyekre utaznak, hogy minél felkészültebbek legyenek a novemberi, hazai vb-kvalifikációs meccsre, amelyet az újpesti Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt kettős ellen vívnak, majd az azt követő decemberi, olimpiai selejtezőre.”

A Világkupa-sorozat, az élmezőnyhöz tartozó Szekeres, Nagy duó nélkül indult újra augusztus utolsó hétvégéjén Habarovszkban, ám ennek igen komoly szakmai indokai vannak. A páros edzéseit irányító Dencső Blanka szerint felkészületlenül soha nem vesznek részt tétmeccsen, s mivel a hazai pálya nyitása egybeesett az első viadallal, kiváló párosunk majd akkor csatlakozik a sorozathoz, amikor kellő számú edzésidő lesz mögöttük. Ezzel azonban úgy tűnik nincsenek egyedül, hiszen az oroszországi nyitányon mindössze nyolc páros vett részt. A távolmaradók között volt a svájci Martin Rios, Jenny Perret duó is, aki inkább egy meghívásos barátságos tornán látja hamarosan vendégül Szekeres Ildikót és Nagy Györgyöt, nem sokkal később pedig ők látogatnak majd el Budapestre egy hasonló eseményre.


A tavalyi idényben sikert sikerre halmoztak a Vasas curlingezői, amit a szövetségi évzárón kapott elismerések száma is bizonyít

„Az elmúlt idény nagyszerűen sikerült szakosztályunk számára. De nemcsak a tavalyi eredményekre vagyunk nagyon büszkék, hanem arra is, hogy az utánpótlásunk nagyon jó ütemben fejlődik. Erre talán az a legjobb bizonyíték, hogy harminchét versenyzőnkkel, a hazai mezőny legerősebb klubjává váltunk. Bízunk benne, hogy az előttünk álló szezont a járvány alakulása már nem fogja komolyabban befolyásolni, s ilyen tekintetben nyugalmasabb lesz a tavalyinál. Szeretnénk a feladatainkra koncentrálni és a lehető legjobb formánkat hozni a jégen” – foglalta össze röviden az induló szezonnal kapcsolatos elvárásait és reményeit Dencső Blanka.

Fotók: Vasas Attila


Hirdetések