Jenkei Dániel, 2021.08.31. | Birkózás

Eredményes országos bajnokságot zártak a Vasas SC birkózói.

Immár a második alkalommal rendezték együtt valamennyi fogásnem országos bajnokságát a birkózóknál, így aztán maratoni programra került sor a Kozma István Birkózó Akadémián, ahol kora reggeltől késő estig zajlottak a küzdelmek.

A Vasas SC versenyzői jól szerepeltek, Elekes Emese női 72 kg-ban lett magyar bajnok, a szabadfogásúaknál Hencz Joel 86 kg-ban, míg Szabó Noé 92 kg-ban.

Gaál Henriett, Németh Márton és Fodor Tamás ezüstéremnek örülhetett, Egyed Balázsnak és Szakolczi Balázsnak pedig bronzérem jutott.
 


Ubránkovics Norbert negyedik lett a súlycsoportjában, míg Turbucz István, Ubornyák Csaba és Fodor Péter ötödik helyen végzett.

A végelszámolásnál mindez elegendő volt arra, hogy a Vasas SC 32 ponttal megnyerje a szabadfogásús pontversenyt, megelőzve a Csepelt és a Haladást.
 


fotók: Magyar Birkózó Szövetség


Ubránkovics Csaba szakosztály-igazgató pedig így értékelt honlapunknak:

Jól küzdöttek a srácok, hozták a várt teljesítményt. Szabó Noé aranyérme mondhatni, hogy elvárás volt, ahogy Elekes Emese győzelme is, Hencz Joel viszont juniorkorúként lett felnőtt bajnok, ami mindenképpen nagy dolog. Egy meccset sajnálok, Fodor Tomiét, aki az utolsó tíz másodpercben egy rosszul lereagált szituáció miatt nyert állásról kapott ki, és így a bajnoki cím helyett ezüstérmes lett. Gaál Henriett és Németh Márton olyan ellenfelektől kaptak ki, akik ellen ez benne volt a pakliban, talán, ha Marci kicsit többet tud edzeni, akkor fényesebb érem is lehetett volna, de egyetem és munka mellett ez nyilván nehéz. Egyed Balázs és Szakolczi Zoli bronzérmének is örültem, Zoli ráadásul az utolsó hétig nem is edzett szőnyegen a bokasérülése miatt. 


A felnőtt bajnokságok után sorban következnek majd szeptemberben a korosztályos bajnoki küzdelmek, szőnyegre lépnek majd a serdülők, a kadettek, a juniorok, majd az U23-asok is.


Hirdetések