B.V., 2021.08.25. | Kajak-kenu

Három érmet is nyertek klubunk versenyzői a múlt heti felnőtt kajak-kenu országos bajnokságon. Kovács Gergő egy arany-, a portugáliai U23-as vb-re készülő Szántói-Szabó Tamás pedig két ezüstéremmel lett gazdagabb.

Szép Vasas-sikerek születtek a múlt hét végén a szegedi Maty-éren tartott kajak-kenu ob-n. Kovács Gergő a szintén augusztusban tartott korosztályos viadal után megszerezte első felnőtt magyar bajnoki címét K4 1000 méteren három ferencvárosi versenyzővel, Kirkov Valentinnel, Bükkösi Raymonddal és Tomori Gergellyel egy hajóban.

„Számomra ez volt a szezon utolsó versenye, nagyon boldog voltam, hogy rögtön az első napon sikerült megnyerni a négyest jó idővel, egy komoly mezőnyben. Az ezer páros különleges volt, hiszen egy nappal az ob előtt álltunk össze a partneremmel, ehhez képest szép a hatodik hely. Az ötszáz négyessel szintén elégedett vagyok, egyesben pedig csak két századmásodperccel maradtam le a döntőről. Úgy gondolom, méltó lezárása volt ez a szezonnak.”

 


Fotó: Szalmás Péter

 

Az újdonsült országos bajnok jelenleg pihenőjét tölti, de már most alig várja, hogy szeptember közepén elkezdődjön az őszi felkészülés. Ezzel szemben nincs megállás Szántói-Szabó Tamásnak, aki a K2 1000 és a K4 500 méteren szerzett ezüstérme után már a portugáliai Montemor-O-Velhóban rendezendő U23-as világbajnokságra koncentrál.

„A párosnak iszonyatosan örültünk, Szendy Márkkal, végre összeállt a pálya. Ez elég jó előrejelzés a világbajnokságra, ráadásul ha kicsit, egészen pontosan három századdal jobb a beérkezésünk, akkor a felnőtt-világbajnoki részvételt is kiharcoltuk volna. Négyesben nem volt különösebb elvárásom, persze, jó lett volna nyerni, de ennek a versenynek inkább az edzés volt a célja, az edzőtáborból utaztunk el rá. A héten még Dunavarsányban készülünk az U23-as vb-re, szerdán pedig repülünk Portugáliába.”

 

 

Az esemény harmadik vasasos indulója a Simon Miklós által felkészített Sólyom Dóra volt, aki négy számban is indult, K2 200 és 500 méteren negyedik helyezést ért el.

Felnőtt kajak-kenu országos bajnokság, Szeged
1. Kovács Gergő K4 1000 m
2. Szántói-Szabó Tamás K2 1000 m
3. Szántói-Szabó Tamás K4 500 m
4. Sólyom Dóra K2 200 m
4. Sólyom Dóra K2 500 m
5. Kovács Gergő K4 500 m
6. Kovács Gergő K2 1000 m
6. Sólyom Dóra K1 500 m
8. Sólyom Dóra K1 200 m


Hirdetések