B.V., 2021.08.21. | Kézilabda

A nyári felkészülés újabb állomásához érkezett a hét végén női kézilabdacsapatunk, amely a negyedik helyen végzett a Dunakanyar-kupán. A kétnapos torna után vezetőedzőnk, Penszki Gergely értékelt.

A váci felkészülési torna első napján, az elődöntőben a jelentős élvonalbeli rutinnal bíró MTK Budapest együttesével találkozott csapatunk. Az összecsapást magabiztosan a kék-fehérek nyerték, végül 45-32-re.

A harmadik helyért a szlovák Mihalovce alakulatával találkoztak a lányok. A szünetben mindössze egy góllal vezetett a rivális, ám hatvan perc után – az elrontott hajrá miatt – 28-35-öt mutatott az eredményjelző.

 

 

Vezetőedzőnk, Penszki Gergely így látta a Dunakanyar-kupán látottakat: „Nagyon tanulságos két mérkőzésen vagyunk túl. Pénteken a nagyon erős MTK ellen közepes támadójátékkal lőttünk 32 gólt, ám a védekezésünk, valamint a kapusteljesítményünk értékelhetetlen volt. A szombati meccsen negyvenöt percig bírtuk figyelemmel és fegyelmezettebb játékkal, de az utolsó negyed órára teljesen szétestünk. Összességében azt hiszem, ott tartunk a felkészülésben, ahol tartanunk kell, de természetesen látjuk, bőven van min csiszolni.”

 

Dunakanyar-kupa, felkészülési torna
Elődöntő: Vasas SC-MTK Budapest 32-45 (15-24)
A 3. helyért: Vasas SC-Mihalovce (szlovák) 28-35 (13-14)

Hirdetések