Jenkei András, 2021.08.01. | Labdarúgás

Augusztus első napján győzelemmel kezdődött az NB II-es bajnokság a Vasas labdarúgói számára.

Vasas – Ajka FC 2-1 (2-1)
Illovszky-stadion, 1500 néző.
Vezette:
Antal Péter (Tóth II. Vencel, Bornemissza Norbert)

Vasas: Jova – Szivacski, Szilágyi Z., Otigba, Silye – Márkvárt, Berecz Zs., Sztojka (Szilágyi Sz., 60.) – Hinora (Pekár, 60.), Balajti (Bobál G., 72.), Radó.
Vezetőedző: Kuttor Attila

Ajka: Horváth D. – Görgényi, Heffler T., Tar, Csemer (Présinger Á., 25.) – Lehoczky R. – Csizmadia Z., Tajthy T., Tóth G., Gaál B. – Szarka.
Vezetőedző: Kis Károly

Gólszerző: Radó (21. - 11-esből), Berecz (28.), Szivacski (30. - öngól)
Sárga lap: Lehoczky (19.), Sztojka (39.), Tar (50.), Tajthy (65.), Jova (72.), Otigba (93.)


Aktívan, győzelmi szándékát határozottan jelezve kezdte a játékot Kuttor Attila csapata, folyamatos nyomás alatt tartva a vendég ajkaikat.

A 9. percben Márkvárt szépen ívelt a védők feje fölött az ajkai tizenhatos sarkára Sztojka irányába, akinek azonban hajszállal hosszúnak bizonyult az átadás. Egy perccel később Szivacski adott középre jobb oldalról, az ajkai védők nehezen tisztáztak támadóink elől. A 16. percben Berecz középről leadott lövését hárította az ajkai hálóőr.

A 21. percben azonban már ő sem tudott ellenállni. Berecz pontos labdával ugratta ki Radót, akit a kapus csak akasztani tudott a büntetőterületen belül. A megítélt 11-est a sértett, Radó András értékesítette (1-0), és szerezte meg az új idény első vasasos találatát.
 


A gólt követően is kitartott határozott mezőnyfölényünk. A 28. percben Radó-Márkvárt-Berecz volt a labda útja, csapatkapitányunk húsz méterről leadott hatalmas lövéssel pókhálózta le a jobb felső sarkot (2-0).

Alig egy perc múlva, meglehetősen váratlanul szépítettek az ajkaiak, a csereként beállt Présinger átlövése megpattant Szivacskin, Jova dermedten nézte a kapu ellentétes sarkába hulló labdát (2-1).

A második félidő első percei némileg visszafogottabb játékot hoztak, de változatlanul uraltuk a pályát. A 67. percben Pekár harcossága révén közel jártunk az előny növeléséhez. A hátralévő időben is eljutottunk helyzetekig, ám az eredmény nem változott.

A Vasas labdarúgói a szorosnak tűnő végeredmény ellenére is bizakodást keltő rajtot vettek az NB I-be jutásért zajló hosszú és kemény menetelés kezdetén.

fotó: Vasas Attila


Hirdetések