B.V., 2021.07.26. | Birkózás

Nagyszerűen helytálltak a nemzetközi porondon még rutintalannak számító Vasas-birkózók a Budapesten rendezett kadet-világbajnokságon. Rosz Roland bronzmérkőzést vívhatott, végül az ötödik lett.

Jelesre vizsgáztak klubunk fiatal birkózói a budapesti Tüskecsarnokban múlt héten rendezett kadet-világbajnokságon. A tizenhat-tizenhét évesek viadalán négy sportolónk közül Rosz Roland szerepelt a legjobban, eljutott a bronzmeccsig, végül az ötödik helyen zárt a 92 kilogrammosok mezőnyében.

„A verseny előtt azt mondtam, hogy ha ki is kapnak, de kibirkózzák magukból, ami bennük van, akkor elégedettek lehetünk – kezdte értékelést a Vasas SC utánpótlásedzője, Wöller Gergő. – Roland esetében nem várt, csodálatos ötödik helyről beszélhetünk. Nagyon megérdemelte ezt az eredményt, mert ugyan nem tartozik a legtehetségesebbek közé, de rengeteget dolgozott érte. Nem verte meg nagyon a későbbi világbajnok sem, a bronzmeccsen pedig egy figyelmetlenség miatt maradt végül alul. Két évvel ezelőtt nyert először érmet ob-n, azóta eljutott idáig, óriási fejlődést mutatott be.”

 


Fotó: Róth Tamás/MBSZ

 

Nem mellesleg Roland nagyon hosszú idő után az első vasasos birkózó lett, aki világbajnoki éremért küzdhetett. De a többiek teljesítményére, azaz Baráth Károly, Arsunkaev Musza és Tótok Péter teljesítményére sem lehetett panasz.

„Karcsi sokkal érettebb birkózást mutatott, mint korábban, az orosz és az indiai ellen sokáig szorosan tartotta a mérkőzést. Az esetében a cél az volt, hogy a lehető legkevesebb hibával teljesítse a versenyt, és ez sikerült is. Musza egy mérkőzést nyert, utána az indiai rivális ellen vezetett is, ám kijött az erő- és korkülönbség, kibirkózta magát, a második napra már nem tudott annyira felpörögni. A kötöttfogásúak szereplő Tótok Peti az első meccsén győzött, utána egy kis figyelmetlenség miatt kikapott az amerikaitól, kicsit talán megilletődve birkózott, de alapvetően vele is elégedettek lehetünk.”


Hirdetések