Jenkei Dániel, 2021.07.14. | Vízilabda

Két újdonsült Vasas-játékos, Mezei Tamás és Erdélyi Balázs lesz ott Tokióban a vízilabda-válogatott tagjaként. Egyértelmű a cél: olimpiai érmet szeretnének nyerni.

Rövid fejszámolással kezdtük a férfi vízilabdaválogatott utolsó sajtónyilvános edzését, arra voltunk kíváncsiak, hogy a 13 fős utazókeretből hányan fordultak meg pályafutásuk során a Vasasban. A végeredmény hét, név szerint Nagy Viktor, Angyal Dániel, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Varga Dénes és Vámos Márton.

És akkor hozzájuk jön Mezei Tamás és Erdélyi Balázs, akik júliustól már Vasas-játékosnak tekinthetőek, még akkor is, ha az FTC-ben nyújtott teljesítményük alapján kaptak meghívót.

Mi elsősorban miattuk érkeztünk a Margitszigetre.

A 35 fokos hőségben pedig felüdülésnek hatott a medencében lévő játékosokat figyelni, akik nyilvános edzés ide vagy oda, azért meg lettek dolgoztatva, hogy aztán a gyakorlás végén először a víz alatt, majd a medenceparton „álljanak össze” egy csapatképekre.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


És ha már válogatott, akkor nem szabad megfeledkezni Mátéfalvy Csabáról sem, a Vasas és a nemzeti csapat kapusedzője ugyanis már a negyedik ötkarikás játékára készül, és kíváncsi lesz például arra is, hogy ki profitál többet abból, hogy év közben a szerbek kapusával, Braniszlav Mitroviccsal készültek végig együtt.
 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

Öt Vasas-pólós lesz ott Tokióban

Mezei Tamás és Erdélyi Balázs mellett a legnagyobb riválisainknál is találhatunk Vasas-játékosokat: Braniszlav Mitrovics és Szava Randjelovics a szerbekkel készül címvédésre, míg Drasko Brguljan a montenegrói válogatott vezéreként érne el szép eredményt.
Az olimpiai torna csoportbeosztása:

„A” csoport: Dél-Afrika, USA, MAGYARORSZÁG, Görögország, Japán, Olaszország
„B” csoport: Ausztrália, Horvátország, Szerbia, Spanyolország, Kazahsztán, Montenegró
A magyar válogatott július 25-én a görögök elleni meccsel kezdi meg olimpiai szereplését.

Hirdetések