B.V., 2021.07.12. | Úszás

Gyurinovics Lili tagja volt a bronzérmes 4x100-as gyorsváltónak, Bujdosó Zsombor pedig pontszerző helyen zárt 400 m vegyesen a Rómában rendezett junior Európa-bajnokságon.

A rutinszerzés és a helytállás volt az elsődleges célja a Lőrinczi György és Bódo Kitti által felkészített vasasos csapatnak az olaszországi junior úszó Európa-bajnokságon.

Mindez sikerült, sőt talán még felül is múlták az elvárásokat a fiatalok. Gyurinovics Lili a délelőtti úszásával kivette a részét a 4x100-as gyorsváltó bronzérméből, Bujdosó Zsombor pedig a hatodik, azaz pontszerző helyen végzett 400 m vegyesen.

„Valóban elsősorban a tapasztalatszerzésért utaztunk Rómába, de a srácok felülmúlták a várakozásainkat – kezdte értékelését edzőnk, Lőrinczi György. – Gyurinovics Lili a váltóval érmet hozott a klubnak, Bujdosó Zsombor valamennyi számában nagyszerűen teljesített, 400 vegyesen pedig kicsiként jutott be a döntőbe. Cserfalvi Olaffal is elégedett vagyok, pláne annak tudatában, hogy az Eb előtt tíz napig tüszős mandulagyulladás hátráltatta a felkészülését. Talán Tschaikov Valentin szerepelt egy kicsit visszafogottabban, ennek az oka, hogy az elmúlt hónapokban a bulgáriai érettségijére kellett összpontosítania.”

 

 

A tréner hozzátette, a járvány miatt kialakult egyéves szünet után kiszámíthatatlan volt, ki milyen formában érkezik az Eb-re. Végül jó mezőny gyűlt össze, és így is helyt álltak a fiataljaink.

„Erős volt a verseny, de büszkén mondhatom, hogy erősek voltunk mi is. Jól alkalmazkodtunk a nyitott medencéhez, de a legfontosabb, hogy nemzetközi rutinnal a tarsolyban utazhatunk jövőre a bukaresti Európa-bajnokságra, akkor még jobbak leszünk!”


Hirdetések