Jenkei Dániel, 2021.07.08. | Úszás

Első olimpiájára készül az úszó Gyurinovics Fanni, aki a 4x100-as mixed vegyes váltó tagjaként kvalifikált Tokióra.

A 2001-es születésű Gyurinovics Fanni már tízévesen olyan időket úszott, hogy a média előszeretettel aposztrofálta csodagyerekként.

Ez persze egy ennyi idős sportoló számára, pláne az úszósportban komoly terhet is jelent, és bizony Fanni is megszenvedte a tehetségével járó elvárásokat.

Érdekesség egyébként, hogy ebben az időszakban néhány évig már volt a Vasas úszója, az alábbi kép például 2013-ban készült egy szombathelyi versenyen. (Fanni az első sorban balról a harmadik.)
 


Számos klub - és edzőváltás után Gyurinovics Fanni végül 2019 szeptemberében került Lőrinczi György csoportjához, hogy aztán a következő év elején mindannyian a Vasasba igazoljanak.

Ahogy Fanni fogalmazott, korábban egy elhúzódó betegség miatt az is felmerült, hogy abba fogja hagyni az úszást, de a Lőrinczi-csoportban új erőre kapott, és a 100 gyorson úszott  egyre biztatóbb eredményei a tokiói olimpiát is célkeresztbe hozták számára.

Úszónk nem tagadja, hogy ebből a szempontból jól jött neki az olimpia egyéves elhalasztása, hiszen így egészen 55.04-ig tudta faragni az egyéni csúcsát, 2021-ben országos bajnok lett, és a budapesti Eb-n fontos tagja volt a különböző váltóknak.

 


A kvótaszerzés végül a 4x100-as mixed vegyes kvartettel sikerült számára, melynek ő lesz a befejező embere. A másik három tag kiléte még nem dőlt el teljes mértékben, de Halmai Petra, Kovács Benedek, Kós Hubert és Márton Richárd közül kerül majd ki a három társ.

Versenyzőnk és edzője is azt mondja, hogy egy döntőbe jutás már komoly bravúr lenne a magyar váltótól, emellett pedig Fanninak még arra is nyílhat lehetősége, hogy 100 gyorson egyéniben is ússzon az olimpián. Ha ez összejön, akkor mindenképpen egyéni csúccsal szeretne zárni Tokióban.

A magyar úszócsapat egyébként két héttel a versenyek előtt már kiutazik Japánba, ahol edzőtábor vár majd rájuk.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések