B.V., 2021.07.05. | Birkózás

Hencz Joel és Ubornyák Csaba is karnyújtásnyira volt az éremtől a Dortmundban rendezett junior birkózó Európa-bajnokságon. Négy (plusz egy) fiatal versenyzőnk pedig a hazai rendezésű kadet-világbajnokságra készülhet.

Két Vasas-sportoló is pontszerző helyen zárt a vasárnap véget ért, Németországban tartott junior Európa-bajnokságon. Hencz Joel (86 kg) és Ubornyák Csaba (125 kg) is hajszálra volt a dobogótól, mindketten ötödikek lettek.

„Van bennünk hiányérzet, mert nagyon kevés hiányzott a harmadik helyhez, Joel és Csaba is mindössze egy ponttal maradt alul – nyilatkozta Ubránkovics Csaba, klubunk szakosztály-igazgatója és edzője. – A vége előtt egy perccel még mindketten vezettek, ha kitartott volna a koncentráció, meglett volna mindkét érem, szerintem már ők is tudják, mit rontottak el. A fájó vereségek ellenére összességében mégis pozitív szezont produkáltak a versenyzők.”

 

 

Ám várnak még fontos események sportolóinkra, például július 19-én kezdődik a kadet-világbajnokság a budapesti Tüskecsarnokban. Klubunkból négy versenyző, Baráth Károly, Tótok Péter, Arsunkaev Musza (ő valószínűleg a nemzetközi szövetség zászlaja alatt) és Rosz Roland szerepelhet a hazai rendezésű világversenyen.

„Úgy fogalmaznék, hogy négy plusz egy sportolónk lesz a vébén, mert a Kertváros versenyzője, Tallián Máté is nálunk szokott edzeni, ezért félig már vasasosnak nevezhető. Nagyon erős mezőny várható, a mieinknél pedig még hiányzik a rutin, ezért érmekről nem beszélhetünk, győztes mérkőzések lehetnek, de az is sorsolásfüggő. Birkózzák ki magukból a maximumot, látszódjon rajtuk az akarat, és ez esetben akár vereség után is elégedettek lehetünk.”


Hirdetések