Jenkei Dániel, 2021.07.05. | Vívás

Videós portrésorozatban mutatjuk be a tokiói olimpián részt vevő vasasos sportolóinkat. Ki mással is kezdhetnék, mint kétszeres olimpiai bajnok kardozónkkal, Szilágyi Áronnal, akiből elképesztő harmónia és magabiztosság árad.

Szilágyi Áron azzal kezdte, hogy már azért is nagyon hálásnak kell lenniük az elmúlt másfél év után, hogy egyáltalán lesz olimpia és van miért küzdeniük.

London és Rió egyéni bajnoka nem érez nyomást, hiszen a két aranyérmét már senki sem veszi el tőle. Görcs helyett inkább lehetőségként fogja fel, hogy tovább írhatja a történelmet, ráadásul nemcsak egyéniben, hanem csapatban is újabb olimpiai érmeket nyerhet.

A beszélgetés minden pillanatában érződött Áronon, hogy a tudatosságát megtartotta, de sokkal könnyedebben készül a nagy versenyre. Az ellenfelek pedig szerinte nem elsősorban tőle, az olimpiaspecialistától fognak tartani, hanem sokkal inkább az ötkarikás miliőtől. Visszaidézte ennek kapcsán, hogy öt éve Rióban falfehér arcokat és remegő kezeket látott a bemelegítő-teremben…

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések