B.V., 2021.07.01. | Kajak-kenu

Éppen csak lecsúszott a dobogóról, és negyedik lett K1 1000 méteren pályafutása első korosztályos világversenyén, a poznani U23-as Európa-bajnokságon klubunk kajakosa, Szántói-Szabó Tamás.

Remekül teljesít, és egy hajszállal maradt le a dobogóról pályafutása első Európa-bajnokságán Szántói-Szabó Tamás. A Vasas SC kajakosa az U23-asok kontinensversenyén a királyszámban, vagyis K1 1000 méteren indult, és nagy csatában végül a negyedik helyen lapátolt a célba. Így bár a titkon remélt érem elmaradt, elégedetten térhetett haza Lengyelországból.

 

 

 „Nagyon jól éreztem magamat a versenyen a körülmények tökéletesek voltak, a szállásunk és az ellátásunk is minden igénynek megfelelt. A döntő előtt kicsit zavaró tényező volt, hogy benyeltem egy kisebb betegeséget, szerencsére a futam rajtjáig nagyjából kijöttem belőle. A negyedik hellyel, ha maximálisan nem is, de azért elégedett vagyok, természetesen nagyon örültem volna egy bronzéremnek, de első Európa-bajnokságnak nem volt ez rossz. Sok jó visszajelzést kaptam az edzőktől, és Makrai Csaba szövetségi kapitány is megdicsért.”

Versenyzőnk elmondta, hogy az év hátralévő részében, így a szeptemberi korosztályos világbajnokságon is a párosra szeretne koncentrálni, a szegediek sportolójával, az utolsó utánpótlásévében járó Szendy Márkkal szeretné kihozni abból az egységből a maximumot. Ő ugyanis egyesben még jövőre is ráér indulni az U23-asok mezőnyében.


Hirdetések