Gy. Szabó Csilla, 2021.06.23. | Kosárlabda

Az olimpiai részvételt ugyan nem sikerült női 3x3-as válogatottunknak kivívnia, Papp Klaudiáék máris újabb feladat előtt állnak. A hétvégén Eb-selejtezőt játszanak Romániában

Belgrádi tornagyőzelemmel hangolt a női 3x3-as kosárlabda-válogatott a hétvégén kezdődő Eb-selejtezőre. Papp Klaudiáék a brit és a szlovák csapattal kerültek egy csoportba Konstancában és vasárnap játszák majd mérkőzéseiket. A keresztjátékra és a döntőre ugyanezen a napon, az esti órákban kerül sor. A négy legjobb együttes jut tovább a szeptemberi, párizsi Európa-bajnokságra.

A hétvégi szerbiai felkészülési torna különösen fontos volt a magyar játékosok számára, mert a csapat eddigi húzóembere Cyesha Goree sem a selejtezőn, sem a kontinensviadalon nem tud részt venni. A Szekszárd együttesével Európa Liga-meccseken játszó kosárlabdázó helyére Török Ágnes lépett a már megszokott Medgyessy Dóra, Theodorean Alexandra, Papp Klaudia alkotta trió mellé.

„Bizony sok minden változik Cyesha kiesésével, hiszen kulcsember volt, gyakorlatilag köré építettük a taktikánkat – magyarázza a Vasas Akadémia irányítója, Papp Klaudia, aki az olimpiai selejtező tornák során többször is fantasztikus gólpasszokkal segítette a magyar-amerikai játékost abban, hogy ne csak csapatunk, de a mezőny egyik legjobbja is lehessen. – Új felállásban, új játékkal léptünk pályára Belgrádban, s kellett némi idő, amíg összeszoktunk. Az rögtön látható volt, hogy most mindannyiunknak többet kell vállalnia támadásban. Szeretem kiszolgálni a társaimat, tehát nekem nagyon is testhezálló volt az eddigi szerepkör. Éppen ezért most inkább kihívásként fogom fel a helyzetet, ami egyben új lehetőséget is kínál a számomra. Ennek ellenére hű maradok a filozófiámhoz, miszerint teljesen mindegy ki szerzi a pontokat, a lényeg a győzelem. Úgy érzem továbbra is nagyon jó a csapategység, s ez a legfontosabb.”

A belgrádi tornán az izraeliek visszalépését követően, a magyar mellett a német és a szerb együttes vett részt, előbbit kétszer, utóbbit egyszer verte meg válogatottunk. Dia szerint a hajrára jött össze ismét a csapat, amikor már Török Ágnes is egyre jobban megtalálta helyét. Akadémiánk irányítója szerint ugyanakkor nem volt könnyű ismét pályára lépni, az olaszoktól elszenvedett egypontos debreceni vereséget követően, amely az olimpiai részvételtől fosztotta meg őket.

„Úgy gondolom, igazi sportemberként még a nehezebb, szomorúbb pillanatok után is a lehető leggyorsabban talpra kell állni és a következő célra összpontosítani. Most mi is ezt tesszük és már csak az Eb-selejtező jár a fejünkben” jelentette ki határozottan és bizakodóan Papp Klaudia, aki pénteken utazik a 3x3-as női válogatottal Konstancába.

Fotó:wbasket.hu


Hirdetések