B.V., 2021.06.17. | Röplabda

A döntőben százszázalékos teljesítmény nyújtva nyerte meg az U13-as lánybajnokságot mini röplabdacsapatunk.

A szezon elején a döntőbe kerülést tűzte ki célul a Vasas U13-as, azaz minikorosztályú lány röplabdacsapata. A célt nem csak teljesítette, hanem túlteljesítette a társaság, miután a hétvégén Újpesten rendezett bajnoki végjátékban valamennyi mérkőzését megnyerte, így megérdemelten lett aranyérmes.

„Összességében természetesen nagyon elégedett vagyok – kezdte értékelését az együttes vezetőedzője, Deák Ferenc. – A csapat jellemző módon az első napon, szombaton nehezen indultunk, a vártnál szorosabb meccsen győztük le a Szolnokot. Utána a szezon során végig nagy ellenfélnek számító Újpest következett, amelyet szintén felülmúltunk, így csoportelsőként kaptunk egy meccs pihenőt. Aztán a keresztjátékban az MTK váratlant húzott, megvariálták a sorokat, de döntő szettben az a meccs is meglett, az elődöntőben pedig a kezdeti nehézségek után másodszor nyertünk az UTE ellen.”

 

 

Aztán pedig a döntőben az örök rivális Békéscsaba következett.

„A szezonban egyszer nyertünk ellenük, egyszer pedig vereséget szenvedtünk, s bár a döntőben természetesen volt egy kis izgalom, végül lehengerlő hajrával miénk lett az arany. Nagyon büszke vagyok a lányokra, akik a sok nehézség ellenére rengeteget dolgoztak a szezon során. Valamint köszönettel tartozom két kollégámnak, Fazekas Szilviának és a döntőben segédkező Gintner Domonkosnak, a közös munka eredmény ez a siker.”

A minicsapat sikere a harmadik Vasas-aranyat jelenti az évadban, miután az U17-esek és az U15-ösök is megnyerték a bajnokságot.

Őryné Merő Nóra U13 OMB I. osztály:
1. Vasas SC PIROS
2. LINAMAR-BRSE FEHÉR
3. UTE U13A
4. Szombathelyi SI A
5. Dunakanyar SE
6. Nyíregyháza
7. MTK Budapest
8. Delta RSE
9. Gödöllői RC
10. KESI A
11. Jászberényi RK
12. Szolnoki SPC

Hirdetések