Gy. Szabó Csilla, 2021.06.09. | Kosárlabda

A Vasas Akadémia férfi kosárlabda-szakosztályának szerda esti közleményét, amelyben az NBI/B-s csapat vezetőedzőjének, Faragó Péternek távozását jelentették be, az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

"A Vasas Akadémia férfi kosárlabda-szakosztálya és az NBI/B Piros csoportjában szereplő felnőtt csapat vezetőedzője, Faragó Péter ma úgy döntött, nem folytatják a közös munkát. A szakember és az akadémia vezetése az együttes jövőbeni céljai és lehetőségei tekintetében eltérő álláspontokat fogalmaztak meg, s nem láttak lehetőséget arra, hogy ezeket egymáshoz érdemben közelíteni tudják.

A Vasas Akadémia ezúton köszöni meg Faragó Péter áldozatos és elhivatott munkáját, amellyel edzői tevékenységének 2016-os megkezdése óta hozzájárult a pasaréti sikerekhez. Már az első idény végén junior bajnoki címet ünnepelhetett az 1998-as korosztállyal, az évek során pedig számos később meghatározóvá váló játékos került ki a kezei közül.

2017. novemberében lett a felnőtt csapat vezetőedzője, amellyel az idény végén döntőt játszott, s kevésen múlt, hogy nem nyerte meg együttesével a bajnokságot. Ezt követően a szakosztály az ő vezetésével kezdett új csapat építésébe. Ezt a munkát is teljes szívvel és a tőle megszokott elkötelezettséggel végezte. A tavalyi koronavírus-járvány miatt le nem zárt bajnokságot követően, idén a legjobb négy közé juttatta NBI/B-s csapatunkat, amely számos mérkőzésen kiemelkedő teljesítényt nyújtott.

Péter az akadémiai rendszer szellemében nagy figyelmet szentelt a fiataloknak is, az U20-as és az U18-as csapatok mellett egyaránt ellátta a másodedzői feladatokat, ezzel is segítve a felnőtt csapathoz törekvő kosárlabdázók fejlődését. A Pasaréten töltött időszak alatt, a klub és a játékosok érdekeit maximálisan szem előtt tartva igazi közösséget épített, amelyhez nemcsak szakmai tudásával, de emberi tulajdonságaival is nagymértékben hozzájárult.

A Vasas Akadémia sok sikert kíván Faragó Péternek további munkájához!"


Hirdetések