B.V., 2021.06.02. | Birkózás

Három versenyző képviselte klubunkat a Szófiában rendezett serdülő birkózó Európa-bajnokságon, közülük a legjobban Tótok Péter szerepelt, aki az ötödik lett.

A kötöttfogásúak között szereplő Tótok Péter remekül teljesített a bulgáriai kontinensversenyen, végül három győzelemmel és két vereséggel zárt az ötödik helyen, miközben a döntőbe kerüléshez is nagyon közel volt.

„Péter már a második Európa-bajnokságán vett részt, és bár rajta is látszott a másfél éves nemzetközi szünet, rutinosabban mozgott, mint a többi versenyzőnk – kezdte értékelését klubunk utánpótlásedzője, Wöller Gergő. A sorsolását látva elégedettek lehetünk az ötödik hellyel, többször hátrányból állt fel, és közben legyőzte az idei orosz bajnokot is. Fájó, hogy nem sikerült a döntőbe jutás, mert az elődöntőben szinte végig vezetett egy másik orosz ellen. De ezt leszámítva, magával a teljesítménnyel elégedettek lehetünk, és úgy gondolom, lesz még ebből érem.”

 

 

A tréner kitért az egyaránt egy győzelemmel és egy vereséggel zárt Veress Bence és Arszunkaev Ahmad teljesítményére is. 

„Bence erőnyerőként kezdett, utána fájó, 4:3-as vereséget szenvedett a szerb riválisától. Nem igazán sikerült ritmust váltani, az ellenfél pedig az ő hibáiból élt. A győzelmével pedig éremért birkózhatott volna, úgy gondolom, ott is lett volna a helye. Utólag úgy látom, jobb lett volna, ha inkább a szabadfogásúak között indul. Ahmad nagyon fiatal, könnyűsúlyú versenyző, az első meccsén ügyesen kerekedett felül román riválisával szemben. Utána viszont egy képzettebb ukrán birkózó következett, aki ellen nem sikerült felvenni a ritmust. Sajnos a vigaszágra nem vitte be az ukrán, de csalódottságra semmi ok, Ahmad még jövőre is ebbe a korosztályba tartozik.”

Wöller összefoglalásképpen megjegyezte látszik, hogy szépen fejlődnek a versenyzők, de szintén kiderült, a nemzetközi élmezőnyben ennél még többre van szükség.


Hirdetések